Dolar 34,1538
%0.17
Euro 38,0142
%-0.21
Altın 2.879,610
%0.16
Bist-100 9.898,00
%-0.02

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Robotik cerrahlar yayınla ameliyatlar yapacak

Robotik cerrahlar yayınla ameliyatlar yapacak

Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu yıl ikincisi yapılan ‘Robotik üroloji sempozyumu’na Türkiye’den ve dünyadan önemli cerrahlar katılıyor. Sempozyumda dünyaca ünlü cerrahlar 6 canlı ameliyat gerçekleştirecek.     2009...

  • Ege Postası
  • 07.06.2013 - 12:24
Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bu yıl ikincisi yapılan ‘Robotik üroloji sempozyumu’na Türkiye’den ve dünyadan önemli cerrahlar katılıyor. Sempozyumda dünyaca ünlü cerrahlar 6 canlı ameliyat gerçekleştirecek.

    2009 yılında başlayan robotik üroloji ameliyat sayısı 600’e ulaştı. Sempozyum Başkanı Prof. Dr. Derya Balbay, hastanelerinde uygulanan robotik cerrahi uygulamalarının kendilerine özgü olduğu belirtti. Hastanenin ana hedeflerinden birinin de cerrahların yetişmesi olduğunu aktaran Balbay, bu sempozyumda robotik cerrahi uygulamaları ile ön plana çıkmış isimleri bir araya getirdiklerini ifade etti.

    "ÜROLOJİ AMELİYATLARINDA TÜRKİYE EĞİTİCİ ÜLKE KONUMUNDA"

    ABD, Kanada, Almanya, İngiltere, Mısır, Çin, Suudi Arabistan, Irak, Portekiz, Kırgızistan, Özbekistan, Nepal, Bangladeş, Hindistan, Ukrayna, Slovenya, Ukrayna, Slovenya, Rusya ve Polonya’dan meslektaşlarının geleceğini kaydeden Balbay, robotik üroloji ameliyatı konusunda, Türkiye’nin civar ülkelerden önde olduğunu bildirdi. Balbay, sözlerini şöyle sürdürdü: “Robotik cerrahi Türkiye’de yerleşmiştir diyebiliriz. Üroloji alanında dünyada yapılabilen her türlü ameliyat Türkiye’de de yapılabilmektedir. Bunlar arasında prostat, mesane, böbrek kanserleri başta olmak üzere pek çok üroloji hastalığının ameliyatı var. üroloji ameliyatlarında çevre ülkeler için Türkiye eğitici ülke konumundadır.”

    Sempozyumda 6 canlı ameliyat gerçekleşecek. Bu ameliyatlardan birisini Montreal Üniversitesi Üroloji Bölümü’nde Prof. Dr. Kevin C. Zorn’un yapacağı böbrek tümörü ameliyatı olacak. Hiçbir şikayeti olmamasına rağmen kontrol için gittiği hastanede böbreğinde tümör saptanan 60 yaşındaki erkek hasta canlı yayında ameliyat edilecek. Ameliyatı konferans salonundan cerrahlar izleyecek. Konferansa katılacak diğer önemli isim Amerika MD Anderson Kanser Hastanesi Üroloji Kliniği Robotik Cerrahi Başkanı Prof. Dr. John Davis ise Da Vinci robotu ile prostat kanser ameliyatı yapacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.