Dolar 34,2590
%0.34
Euro 37,6182
%-0.41
Altın 2.901,240
%-0.5
Bist-100 8.975,00
%0.87

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Romanlardan birlik ve beraberlik için futbol turnuvası

Romanlardan birlik ve beraberlik için futbol turnuvası

Samsun’un Canik ilçesi Yavuz Selim ve 200 Evler mahallelerinde yaşayan roman vatandaşlar, yaklaşan Ramazan’ın birlik ve beraberlik içinde geçirilmesi gayesiyle futbol turnuvası düzenledi. İlginç isimlerden oluşan 20 takım oluşturan romanlar,...

  • Ege Postası
  • 05.07.2013 - 17:05
Samsun’un Canik ilçesi Yavuz Selim ve 200 Evler mahallelerinde yaşayan roman vatandaşlar, yaklaşan Ramazan’ın birlik ve beraberlik içinde geçirilmesi gayesiyle futbol turnuvası düzenledi. İlginç isimlerden oluşan 20 takım oluşturan romanlar, turnuvanın kurallarını da kendileri yazdı. 200 sporcunun katılacağı futbol turnuvası, Salı günü Kapıcılar-Nihavent takımlarının mücadelesi ile başlayacak.

Sıra dışı kişilikleri ve yaşantıları ile kültüre renk katan romanlar, birlik beraberliklerini sağlamlaştırmak, topluma mesaj vermek amacıyla için kendi aralarında futbol turnuvası organize etti. Takım isimleri konusunda aralarında uzun zamandır tartışan romanlar, hayran oldukları takımı, filmi, karakteri takım ismi yaptı. Real Madrid, Pis Yedili, Yedi Cüceler'in yanı sıra Romanların kültürlerini yansıtan takım isimlerini de görmek mümkün.

Kapıcılar (Eşlerinden korkanlar), sambacılar (dans sevenler), panzerler (güçlüler), nihavent (müzisyenler), çuvalcılar (fabrikada çalışanlar), Hacıstar (Hacı adayları), Semerkant 200 Evler) Sofiler, avcılar (ava gidenler), çalgıcılar, zibidiler (gençler), yalancılar (yalan söyleyenler), pazarcılar (esnaflar), Dramalılar (Göç edenler), Romancity ( Romantikler), Megastar (Kendisini üstten görenler), kuşçular (Kargacılar) takımlarının katılacağı Yavuz Selim Geleneksel 1. Osman Genç Futbol Turnuvası, 9 Temmuz Salı günü başlayacak.

Yavuz Selim Organizasyon Komitesi Başkan Yardımcısı Bayram Karaca, futbol turnuvasının birlik ve beraberliği pekiştireceğini söyledi. Bunu gelenekselleştireceklerini ifade eden Karaca, turnuvanın çok geçeceğine inandığınız da sözlerine ekledi.

Maç sırasında uyulması gereken kuralları yazdıklarını dile getiren Karaca, “Kırmızı kart gören oyuncu bir hafta oynayamayacak. 3 maç sarı kart gören oyuncu 1 hafta ceza görecek. Olay veya kavga çıkaran takım ise takım turnuvadan men edilecek. Geri pas ve ofsayt yok. Kasten dirsek veya tekme atan oyuncu kırmızı kart görecek. Rakibe küfreden kırmızı kart görecek.“ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.