Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rozet tören’ için Akay ve Yılmaz’dan çarpıcı değerlendirme

Rozet tören’ için Akay ve Yılmaz’dan çarpıcı değerlendirme

AK Parti Çiğli İlçe Danışma Kurulu toplantısında CHP Çiğli İlçe’nin düzenlediği rozet takma töreni yerden yere vuruldu. AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, “1200 üyeye rozet takıyor, bunlardan 200 kişinin AK Parti’den geldiğini söylüyor, ama bir haftadır bunun hesabını vermiyor. “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar” derler ama Çiğli İlçe Başkanı’nın mumu akşam olmadan sönüyor” dedi

  • Ege Postası
  • 10.02.2013 - 14:19
 EGE POSTASI/ HABER SERVİSİ- AK Parti Çiğli İlçe Danışma Meclis Toplantısı İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın katılımı ile Çiğli Anemon otelde yapıldı. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı toplantıda İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın gündeminde Çiğli’de CHP’nin düzinlediği rozet töreni vardı. Akay, “CHP Çiğli İlçe Başkanı Genel Başkan yardımcısını Çiğli’ye getirerek 1200 üyeye rozet takıyor, bunlardan 200 kişinin AK Parti’den geldiğini söylüyor, ama bir haftadır bunun hesabını vermiyor. “Yalancının mumu yatsıya kadar yanar” derler ama Çiğli İlçe Başkanı’nın mumu akşam olmadan sönüyor.” Dedi

“YALANCININ MUMU YATSIYA KADAR YANAR”
CHP Çiğli’de bir üye katılım töreni yaptı. 1200 kişiyi partiye üye yapmışlar. Hayırlı olsun dedik. 200 tane dediler ki AK Parti’den üye gelmiş. Başkanı aradım dedim var mı böyle bir şey. Az evvel de söylediği gibi bir pirinç tanesini bile bizden kopartamazlar başkanım dedi. Genel başkan yardımcılarını getiriyorlar, Rozet takıyorlar. Sözde 200 tane de AK Parti’den. Ve bir haftadır CHP Çiğli İlçe Başkanı Bunun hesabını veremiyor. Bunların mumları yatsıya kadar bile kalmıyor. Yalancının mumu yatsıya kadar yanıyor ama CHP Çiğli İlçe Başkanı’nın mumu akşam olmadan sönüyor.

“SEPETLE SU TAŞINMAZ”
Teşkilatın birlik ve beraberliği bizim olmazsa olmazlarımızdandır. Ne kadar gayret ederseniz edin bu olmadan olmaz. Sepetle su taşınır m? Ama bir kova alırsak kova ile suyu daha rahat taşırız. Sepeti elimize almak istemiyoruz. Kova ile su taşımak istiyoruz. Biz burada belediyeyi kazanmak istiyoruz. Her zamanki gibi birlik ve beraberliğimizin olduğu bir süreçten geçiyoruz. Aranıza fitne sokmayın.

AKAY’DAN TEŞKİLATA NASIHAT
Teşkilatları yönetecek olan orkestra şefine ve orkestraya bizim ihtiyacımız var. Orkestra şefini ne kadar korursanız orkestra o kadar mükemmel çalar. Bu birlik ve beraberlik için şarttır. Biz buna o kadar muhtacız ki bir binanın duvarındaki tuğlalar kadar kenetlenmemiz lazım. Seçimlere az kaldı. Bizi birbirimize düşüren fitnenin belki ayyuka çıktığı zamanlar olacak. Ama eğer teşkilat birlik ve beraberlik içinde olursa o teşkilat içine fitne ve dedikodu girmez. Bir toplumu zafiyete uğratan en önemli unsurlardan biri dedikodudur, fitnedir. Biz teşkilat terbiyemizi sayın genel başkanımızdan nasıl öğrendik; Teşkilatın başındaki insanlar bizim için o ilde ya da o ilçede başbakanımızın temsilcisidir. Seçimler yaklaşıyor; Herkesin demokratik hak olarak bir yerlere aday olması çok doğal. İsteyen Belediye başkan adayı olabilir, isteyen meclis üyesi adayı olabilir, isteyen mahallede muhtarlığa aday olabilir. Kimse kimsenin adaylığı noktasında en ufak bir engel koyamaz. “Dedi

YILMAZ: ‘SOLAK YARDIMLARI ABARTARAK ANLATIYOR”
Akay’ın konuşmasından sonra AK Parti Çiğli İlçe Başkanı Adnan Yılmaz Belediye Başkanı Metin Solak'a yüklendi. Yılmaz, Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak'ın basında 2012-2013 yılı içinde 40 okula her türlü yardımı yaptığını ifade etmişti. Ama bizim İlçe Milli eğitim müdürümüzden aldığımız bilgiler irili ufaklı park ve bahçe düzenlemeleri ile toplamda da 40 bin liralık bir yatırım yapmış" diyerek Belediye Başkanı Solak'ı yardımları abarttığını söyledi. Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti; "Çiğli Belediyespor’a kontrolsüz harcadıkları paralar heba olmakla kalmayıp kendi nefislerini tatmin eden kulüp haline getirmişlerdir. Üçüncü lig sevdası ile harcanan 6 milyon lira tüm sosyal faaliyetlere yetecek bir paradır. Ailelerimizin gözbebeği çocuklarımızın yaşam standartlarına gerek eğitim gerek sosyal alanlardaki alt yapı eksikliğinden çocuklarımız gelişememekte ve bağımlı tuzağına düşmektedir.

SOLAK EVİNİN ÖNÜNDEKİ PARKA ÖZEN GÖSTERDİ
Belediye Başkanı Metin Solak evinin önündeki taşları bile seçerek döşediği Deniz park normalinden farklı yapıldı. Diğer mahallelerde sunumlarında göstererek birçok mahallelerde çocukların oyun alanı olmayan bir yerde başkanın özellikle vurguladığı parklar insanlarımızı farklı bir boyuta taşımaktadır. Akıllı bina yaptık diyerek vatandaşlarımıza gelişimini anlatmadan bunları övüne övüne anlatıyorlar.

BELEDİYE BİNASINI BİZ YAPTIK
Biz her şeyin iyi olmasından yanayız ancak akıllı bina yaptık dedikleri binayı benim de içinde bulunduğum bir konsorsiyum ile beraber yaptık. Şu anda belediyenin bütçesi 120 milyon lira. Geriye dönük baktığımızda ortalama 400 milyon lira gibi bir rakam. İlçemizde bu meblağın karşılığı uçması lazım. Yeni alt yapı sorunu olmaması lazım. Binaların ve sosyal alanların haddinden fazla olması lazım. Ama bunlar Galip Başkanımızın diktiği ağaçları bile sulayamıyorlar. En çok oy aldıkları yerlere lokal tedaviler ile yatırım yapmaktadırlar. Ama orada yaşayan insanlarımızın geleceğe dönük ihtiyaçlarını hiçbir zaman karşılayamamaktadırlar.

CUMHURİYET ÜZERİNE SİYASET YAPMADIK

Bazen “ Siz istediğinizi yapın insanlar yine CHP’ye oy verecektir” gibi sözlerle karşılaşıyoruz. Biz Cumhuriyet üzerinden siyaset hiçbir zaman yapmadık. Cumhuriyet elden gidiyor Cumhuriyete sahip çık diyerek de insanları onurları ile gururları ile yaşamaya mahkûm da etmedik. Çiğli’de işçi borçlarını ödüyoruz diyerek satmadıkları gayrimenkul, arazi kalmadı. Şu an belediyede para eden hiçbir şey kalmadı. Bu satılan paraların akıbeti de belirli değil. Sattıkları arazilerin nerelere gittiğini paylaşması gerekir. Halkçı bir başkan ise, Vatandaşlarımızın bunları bilmesine hakkı vardır.

MARKA ŞEHİR PROJELERİ YAPILMALI
Acil olarak bu milletin sosyal bütünlüğünü oluşturacak projeleri geliştirmek, kentsel dönüşüm yapmak gerekir. Marka şehir projelerinin yapılması gerekir. Bulvarlar yapılması gerekir. Çiğlimiz’in çehresini değiştiren başka yatırımlara yenilerinin eklenmesi an meselesidir. Kimliğimizin olmadığı bir Çiğli’de yaşıyoruz. Kaymakamlık binasına giden bir yabancı kesinlikle bulamaz. 5. kata gidiyor, asansörün tuşları çalışmıyor, çıkınca da oradaki vatandaşlar kapıyı açana kadar birden aşağıya iniyor. Bu kadar başarısız bir yönetimin teşkilatlarda AK Parti’den 200 kişi CHP’ye geçiyor diye Genel Başkan Yardımcısını da yanılttılar. Bizden bir pirinç tanesi bile onlara itimat ederek tercih etmez. Biz çalışan bir siyasi görüş olarak bunları vatandaşlarımıza her gittiğimiz yerde de anlatacağız.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.