Dolar 34,1958
%0.04
Euro 37,9243
%-0.45
Altın 2.916,320
%0.71
Bist-100 9.591,00
%-0.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Ruhsat’ yetkileri Bütünşehir’e geçiyor

‘Ruhsat’ yetkileri Bütünşehir’e geçiyor

Yasalaşması beklenen Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı ile maden ruhsatlarını İl Özel İdarelerinden yeniden belediyelere verilecek olması taşocağı, maden ve balık çiftliği işletmecilerini kaygılandırdı.

  • Ege Postası
  • 18.10.2012 - 09:34
İZMİR- Çevreciler adına bu gelişmeye sevindiklerini dile getiren Avukat Arif Ali Cangı, “Dört gözle yasanın çıkmasını bekliyoruz. Yasa çıkar çıkmaz somut olaylara itiraz edeceğiz” dedi. Madenciler yeni kanunla ruhsatların belediyelerden alınacak olmasının iptallere varacak bir sürece yol açacağını söylerken çevreciler İl Özel İdareleri’nin verdiği ruhsatların yetersiz teknik personelce verildiğini dolayısıyla çevre ve halk sağlığını korumaktan uzak olduğunu savundu.

YATIRIMCILAR KAYGILI
Madenciler Derneği Başkanı Hakan Ürün, ”Uygulama ruhsat iptallerine varan ve maden işletmelerinin kapanmasıyla sonuçlanacak bir sürecin yaşanmasına neden olacaktır” dedi.

BAŞVURU ADRESİ DEĞİŞTİ

Özel İdarelerin apatılması ve yetkilerinin devredilmesiyle birlikte, balık çiftlikleri konusunda da sorumluluk belediyelere geçmiş oldu. Çiftlik sahipleri, kira konusunda sıkıntı yaşadıkları Özel İdarelerle muhatap olmaktan kurtulurken, belediyelerin tavrı merakla bekleniyor.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.