Dolar 34,1020
%0.01
Euro 38,1017
%0.02
Altın 2.881,870
%0.24
Bist-100 9.900,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu: Kıbrıs sorunu çözülemez

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu: Kıbrıs sorunu çözülemez

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos,"Türkiye garantör güç olarak kalmak istediği müddetçe Kıbrıs sorunu çözülemez." dedi. II. Hrisostomos, sözde Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı III. Makarios’un 37’nci ölüm yıldönümü...

  • Ege Postası
  • 04.08.2013 - 14:25
Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos,"Türkiye garantör güç olarak kalmak istediği müddetçe Kıbrıs sorunu çözülemez." dedi.

II. Hrisostomos, sözde Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanı III. Makarios’un 37’nci ölüm yıldönümü nedeniyle Cikko Manastırı’nda düzenlenen törende konuştu.

Rum Başpiskopos, geçmişte verilen tavizlerin çözüm getirmediği, bu nedenle bu sefer müzakerelerin zemininin en iyi şekilde hazırlanması gerektiğini ifade etti.

Federasyonu müzakere ederken bunun sözde değil, özde olması gerektiğini aktaran Hrisostomos, "Tek devleti her yerde temsil edecek, dış politikamızı belirleyecek olan tek güçlü, merkezi hükümeti kastetmemiz gerekir. Türkiye garantör ülke kalmayı talep ederken, yerleşikler ata toprağımızda kalırken, Kıbrıs sorununun çözülebileceği mesajını veremeyiz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.