Dolar 32,5274
%0.04
Euro 35,1090
%0.39
Altın 2.464,830
%1.2
Bist-100 10.682,00
%2.26

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rusya ve Ukrayna, 'ateşkes'i görüşecek

Rusya ve Ukrayna, 'ateşkes'i görüşecek

Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki 2’nci tur görüşmenin Ukrayna heyetinin gecikmesi nedeniyle yarın yapılacağı bildirildi. Görüşmede, "ateşkes" konusunun da görüşüleceği belirtildi.

  • Ege Postası
  • 02.03.2022 - 20:38

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırıları 7'nci gününde Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki 2'nci tur görüşmelerin yarın yapılması bekleniyor.

Rus heyetinin 2'nci tur görüşmeler için Belarus’un Brest Bölgesi’ndeki Belovezhskaya Pushcha’ya vardığı bildirilirken, Ukrayna heyetinin başkent Kiev'den yola çıktığı ve müzakerelerin yapılacağı bölgeye yarın varmasının beklendiği aktarıldı.

“GÜVENLİK KORİDORU OLUŞTURULDU”

Rus heyetine başkanlık eden Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Vladimir Medinsky yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

* Rusya heyeti olarak ilk toplantıda Rusya Federasyonu’nun bir dizi önerilerini sunduk. Görüşmelerimizi sürdürme kararı aldık. Ukrayna delegasyonu Belovezhskaya Pushcha’da görüşme kararını onayladılar. Bildiğim kadarıyla Ukrayna heyeti Kiev’den ayrıldı ve şu anda yolda. Yarın onları da bekliyoruz.

* Belarus topraklarındaki güvenliği Belarus özel kuvvetleri sağladı. Ayrıca ordumuz (Ukrayna’daki Rus ordusu) Ukrayna çevresinde hareket etmeleri için güvenlik koridoru sağlıyor.

ATEŞKES DE GÖRÜŞÜLECEK

Müzakerede yer alan Rus yetkili, Ukraynalı heyetin yola çıktığını ve görüşmenin yarın sabaha alındığını ifade etti. Yetkili, görüşmede “ateşkes” konusunun da ele alınacağını belirtti.

İLK GÖRÜŞMEDEN SONUÇ ÇIKMAMIŞTI

Rus ve Ukraynalı heyetler, 28 Şubat’ta Belarus’un Gomel kentinde bir araya gelmiş, 6 saatlik görüşmeden herhangi bir sonuç çıkmamıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.