Dolar 34,1045
%0.26
Euro 38,1552
%0.26
Altın 2.860,260
%1.09
Bist-100 9.962,00
%-0.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Rusya’dan Türkiye’ye uyarı: Putin'in, Çeçenistan ziyaretinde Türkiye yapımı silahlar sergilendi

Rusya’dan Türkiye’ye uyarı: Putin'in, Çeçenistan ziyaretinde Türkiye yapımı silahlar sergilendi

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Galuzin, Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç ile yaptığı görüşmede Türkiye'yi Ukrayna'ya Batı yapımı silah desteğinden uzak durması konusunda açıkça uyarmıştı. Putin'in Çeçenistan ziyaretinde gösterilen silahların arasında Türkiye yapımı silahların da bulunduğu görüldü.

  • Ege Postası
  • 21.08.2024 - 12:37
  • Güncelleme: 21.08.2024 - 13:03

Rusya'nın, Ukrayna savaşında elde ettiği silahları Çeçenistan'da sergilediği ve bu sergide Türkiye yapımı silahların da yer aldığı ortaya çıktı. Bu gelişme, Rusya’nın Türkiye’nin Ukrayna'ya Batı yapımı silah desteği sağlama politikalarına yönelik tepkisini açıkça ortaya koyuyor.

Rusya analisti Kerim Has, sosyal medya platformu X (Twitter) üzerinden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Çeçenistan ziyaretinde gösterilen silahların arasında Türkiye yapımı silahların da bulunduğunu paylaştı. Kerim Has, videoda Türkiye yapımı silahların gösterilmesinin, Rusya’nın Türkiye’ye yönelik uyarılarını ve baskılarını artıran bir hamle olduğunu belirtti.

TANJU BİLGİÇ SİLAH YARDIMI KONUSUNDA UYARILDI

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Galuzin, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Tanju Bilgiç ile yaptığı görüşmede, Türkiye’yi Batı ülkelerinin Ukrayna politikalarına katılmama konusunda sert bir şekilde uyardı.

Galuzin, Türkiye’yi Batı ülkelerinin Ukrayna politikalarına katılmama konusunda uyardı. Galuzin, Rusya'nın, Batı silahlarının Ukrayna'ya akışının kabul edilemez olduğunu ve bunun sadece çatışmanın tırmanmasına ve can kaybına yol açacağını vurguladığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye’nin Rusya karşıtı koalisyonlardan ve Ukrayna'ya Batı yapımı silah desteğinden uzak durması gerektiği konusunda açık bir çağrıda bulundu. (HALK)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.