Dolar 33,9762
%0.11
Euro 37,6709
%-0.39
Altın 2.727,450
%-0.69
Bist-100 9.771,00
%-1.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SGK, o emeklileri tespit etmek için harekete geçti

SGK, o emeklileri tespit etmek için harekete geçti

SGK, o emekliler için harekete geçti. Yurt dışında çalışıp Türkiye'de emekli olanlar SGK'nın inceleme listesinde. Sigortaları tek tek incelendikten sonra o emeklilerin maaşları kesilecek.

  • Ege Postası
  • 18.03.2024 - 10:47
  • Güncelleme: 18.03.2024 - 12:14

Yurt dışında çalışıp Türkiye’de emekli olanlar SGK’nın radarına takıldı.

SGK kurumu, Türkiye'de çalışmadıkları halde bir iş yerinde çalışıyor gibi gösterdiği belirlenen kişilerin emekli maaşlarını tek tek kesme kararı aldı. SGK yetkilisi, emekli maaşları kesilen gurbetçi sayısının oldukça yüksek olduğunu belirtti ve bu sayının daha da artacağını düşündüklerini ifade etti. 2021'de yayımlanan bir genelgeyle, SGK tarafından sahte işyerlerinde çalıştığı tespit edilen kişilerin emekli maaşları iptal ediliyor. SGK yetkilisi, o tarihten bu yana ödenen maaşların geri alınacağını açıkladı. Ayrıca, söz konusu uygulamanın sadece gurbetçiler için değil Türkiye'de yaşayanlar için de geçerli olduğunu vurguladı. SGK yetkilileri, "Sahte hizmet kazandırılması" olarak belirlenen emeklilik işlemlerinin çoğunluğunun "emeklilik danışmanları" tarafından yapıldığını da ifade ediyor.

Yapılan incelemelerde, çeşitli avukatlık ve danışmanlık şirketlerinin yanı sıra birçok işletme ve kişinin, işçi çalıştırmadıkları halde SGK'ya bildirim ve ödeme yaptığı tespit edildi. Bu tür ödemelerin "Sahte hizmet kazandırılması" olarak nitelendirilmesi sonucu, emeklilik ödemelerinin iptal edildiği açıklandı.

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.