Dolar 34,2441
%0.06
Euro 37,6082
%0.35
Altın 2.876,320
%0.23
Bist-100 9.132,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
ŞİÖ dışişleri bakanları Bişkek'te

ŞİÖ dışişleri bakanları Bişkek'te

Kırgızistan, Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üye ülkelerin dışişleri bakanlarını ağırlıyor. Kırgızistan’ın ilk konuğu Tacikistan Dışişleri Bakanı Hamrohon Zarifi oldu.Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev, Tacik mevkidaşı...

  • Ege Postası
  • 12.07.2013 - 14:23
Kırgızistan, Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üye ülkelerin dışişleri bakanlarını ağırlıyor. Kırgızistan’ın ilk konuğu Tacikistan Dışişleri Bakanı Hamrohon Zarifi oldu.
Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abdıldayev, Tacik mevkidaşı Zarifi ile bir araya geldi. Bakanlar, iki ülke ilişkileri yanı sıra yarın yapılacak ŞİÖ Dışişleri Bakanları Toplantısı’nı da değerlendirdi. Abdıldayev ile Zarifi, iki ülkenin ulaşım, iletişim ve sınır işbirliğini ilişkilerini ele aldı.
ÇİN DIŞİŞLERİ BAKANI’NIN İLK ZİYARETİ
ŞİÖ toplantısına, Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi de katılacak. Orta Asya’ya ilk ziyaretini gerçekleştirecek olan Çinli Bakan, Kırgızistan’dan sonra Türkmenistan ve Özbekistan’ı da ziyaret edecek.
Çin, Orta Asya ülkelerinin ekonomik alanda en önemli ortağı konumunda. 2012 yılında Kırgızistan ile Çin arasında dış ticaret hacmi 1 milyar 217 milyon dolar seviyesine ulaştı. Bu yılın ilk dört ayında sözkonusu rakam 326 milyon doları buldu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.