SP'den siyasilere üslup uyarısı
Saadet Partisi milletvekili adayları Aliağa’da kardeşlik toplantısında Aliağa halkı ile bir araya geldi. Halkla kucaklaşma toplantısında konuşan GİK üyesi eski il başkanı 26. dönem İzmir milletvekili adayı Bayram Sakartepe, bugünkü siyaset dilinin Türkiye’yi çözümsüzlüğe, ayrıştırmaya ve kamplaşmaya götürdüğüne dikkat çekerek, uyarılarda bulundu.
- Ege Postası
- 26.10.2015 - 09:22
Meclise 550 vekil göndermemize rağmen bir araya gelerek bir hükümet çıkartamadığını ve 7 Haziran seçimlerinde verilen bütün oyların boşa gittiğini, kaydeden Sakartepe, “Türkiye’de uzlaşma kültürüne ihtiyaç var” şeklinde konuştu.
RAKİBİZ AMA DÜŞMAN DEĞİLİZ
GİK üyesi eski il başkanı 26. dönem İzmir milletvekili adayı Bayram Sakartepe, “Gelinen noktada bu ayrışmanın sebebinin iyi analiz edilmesi gerekir. Siyasette kullanılan üslup ve dil o kadar keskinleşti ki siyasette nezaket kalktı. Siyasi parti liderlerimiz eleştirilerini hakaret boyutuna taşıdılar. Toplum kamplaştırılmaktadır. Bu durum Türk siyaseti açısından tehlikeli bir gelişmedir. Oysa biz siyasetçiler ülkemize hizmet için yarışmalıyız. Biz rakibiz, ama düşman değiliz. Rekabetin centilmenliği güzeldir” diye konuştu.
ERBAKAN TÜRK SİYASETİNE ÇOK ŞEY KATTI
Milli Görüş’ün siyaset sahnesine 1969 yılında Erbakan hocamızın başlattığı bağımsızlar hareketi ile çıktığını belirten Bayram Sakartepe, “Erbakan hocamız Türk siyasetine çok şey kattı. En önemli katkısı da nezaketi, kibarlığı ve beyefendiliği ile Türk siyasetinde iz bırakmasıdır” dedi.
SİYASETİN DİLİ BİZİ ENDİŞELNDİRİYOR
Bugünkü siyaset dilinin kendilerini endişelendirdiğini anlatan Sakartepe, Bu durumun Türkiye’yi çözümsüzlüğe götürdüğünü kaydederek şöyle devam etti:
YAPTIĞIMIZ EFSANE HİZMETLERİ
KOALİSYON DÖNEMLERİNDE YAPTIK
“Ülkemiz için hepimiz taşın altına elimizi koyacağız. Bu ülke için gerekirse ittifakta yapacağız. Koalisyonda kuracağız.
Ötekileştirmek, toplumu kamplaştırmak Türkiye için iyi gelişme değildir. Saadet Partisi olarak biz önce bunu kıracağız. Bizim 45 yıllık tarihimizde hep uzlaşma siyaseti hakim olmuştur. 1973 yılında Milli Selamet Partisi olarak 48 milletvekili ile meclise girdiğimizde sağ-sol terör olaylarının en yoğun yaşandığı günlerdi. Milli Selamet Partisi hiçbir araya gelmez denilen CHP ile hükümet kurdu. O koalisyonla birlikte Kıbrıs zaferini kazandık.
MHP ile ittifak kurduk, Meclise girdik. DYP ile refahyol koalisyon hükümetini kurduk. Yaptığımız efsane hizmetleri de bu koalisyon dönemlerinde yaptık.
MİLLİ GÖRÜŞ BU ÜLKENİN ÇİMENTOSUDUR
Şu anda siyasetin dili, siyasetin üslubu son derece tehlikeli ayrıştırmalara götürüyor. Milletimizin ihtiyacı ayrıştırmak değil, bütünleştirmektir. Milli görüş olarak 75 milyon kardeşimizi kucaklayacağız ve milletimizin sesi olmaya devam edeceğiz. Milli Görüş bu ülkenin çimentosudur. Artık ayrışma değil, kardeşlik zamanıdır.
Yorum Yazın