Dolar 34,6538
%0.03
Euro 36,3333
%-0.13
Altın 2.935,830
%0.14
Bist-100 9.636,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SPK, portföy yönetim şirketlerinin güçlendirilmesine yönelik bir dizi karar aldı

SPK, portföy yönetim şirketlerinin güçlendirilmesine yönelik bir dizi karar aldı

Sermaye Piyasası Kurulunca (SPK), portföy yönetim şirketlerinin güçlendirilmesine yönelik bir dizi karar aldı. Buna göre, geniş yetkili portföy yönetim şirketleri, araştırma, risk yönetim, teftiş ve iç kontrol hizmet birimleri oluşturacak. Portföy yönetim şirketlerinin başlangıç sermayesi 7 milyon 500 bin TL’den 30 milyon TL’ye çıkarılacak, yönetilen portföy büyüklüğüne göre sahip olunması gereken asgari öz sermaye tutarları da 30 milyon TL ila 100 milyon TL olarak arttırılacak.

  • Ege Postası
  • 18.02.2023 - 18:01
  • Güncelleme: 18.02.2023 - 18:01

SPK'nın Portföy Yönetim Şirketleri ve Bu Şirketlerin Faaliyetlerine İlişkin Esaslar Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. 

ARAŞTIRMA, RİSK YÖNETİMİ, TEFTİŞ VE İÇ KONTROL HİZMET BİRİMLERİ OLUŞTURULACAK

Buna göre, geniş yetkili portföy yönetim şirketlerinin organizasyonel kapasitelerinin güçlendirilmesi amacıyla, araştırma, risk yönetim, teftiş ve iç kontrol hizmet birimlerinin yönetilen portföy büyüklüğünden bağımsız olarak şirket bünyesinde oluşturulması öngörüldü.

PORTFÖY YÖNETİM ŞİRKETLERİNİN BAŞLANGIÇ SERMAYELERİ ARTIRILDI

Portföy yönetim şirketlerinin başlangıç sermayesi 7 milyon 500 bin TL’den 30 milyon TL’ye, faaliyetleri sınırlı portföy yönetim şirketlerinin başlangıç sermayesi ise 3 milyon 750 bin TL’den 15 milyon TL’ye artırıldı.  

GEREKLİ ASGARİ ÖZ SERMAYE TUTARLARI DÜZENLENDİ

Yönetilen portföy büyüklüğüne göre sahip olunması gereken asgari öz sermaye tutarlarının 30 milyon TL ila 100 milyon TL (faaliyeti sınırlı portföy yönetim şirketlerinde 15 milyon TL ila 50 milyon TL) olarak belirlenmesine ilişkin düzenleme yapıldı.

İHTİSAS PERSONELİ TAM ZAMANLI ÇALIŞACAK

Portföy yönetim şirketlerinin bünyelerinde insan kaynağı açısından güçlendirilmesini teminen ve fonların performansına da olumlu şekilde etki edebileceği değerlendirilerek, istihdam edilmesi zorunlu portföy yöneticisi sayısının, yönetilen portföy büyüklüğü aralıklarına göre sırasıyla 3, 4, 5 ve 6’dan az olmamak üzere belirlenmesi, ihtisas personelinin istisnalar saklı kalmak kaydıyla şirket tarafından tam zamanlı ve münhasıran bu görevleri yerine getirmek üzere istihdam edilmesi öngörüldü.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.