Dolar 34,2607
%0.03
Euro 37,3948
%0.01
Altın 2.918,210
%0.03
Bist-100 8.699,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
SWETURK Federasyonu başarıyı ödüllendirdi

SWETURK Federasyonu başarıyı ödüllendirdi

SWETURK İş Dünyası Federasyonu (Swedish Turkish Business Federation) bünyesinde faaliyet gösteren Profesyoneller Kulübü, 2013 yılında beş farklı kategoride öne çıkan başarılı insanları ödüllendirdi. SWETURK Federasyonu bünyesinde bünyesinde...

  • Ege Postası
  • 27.05.2013 - 16:24
SWETURK İş Dünyası Federasyonu (Swedish Turkish Business Federation) bünyesinde faaliyet gösteren Profesyoneller Kulübü, 2013 yılında beş farklı kategoride öne çıkan başarılı insanları ödüllendirdi.

SWETURK Federasyonu bünyesinde bünyesinde faaliyet gösteren Profesyoneller Kulübü, İsveç’te 2013 yılında beş farklı kategoride öne çıkan başarılı insanları ödüllendirdi. SWETURK bunun yanı sıra bu yıl Türkiye Çalışmaları Enstitüsü açan Stockholm Üniversitesi’ne de Jüri Özel Ödülü verdi. Ödülü Stockholm Üniversitesi adına Üniversitenin Rektörü Astrid Söderbergh Widding aldı.

Stockholm’de Hilton Slussen Otel’inde gerçekleşen ‘Başarı Ödülleri’ programına Türkiye’den TBMM Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Cem Zorlu ve Malatya eski Milletvekili Mehmet Şahin, NAKSAN Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakiboğlu ile İsveç iş, spor ve akademi dünyasından 300’e yakın davetli katıldı.

SWETURK Profesyoneller Kulübü adına Yönetim Kurulu Üyesi Zuhal Ebru Elçim; "Her yıl değişik sahalardaki başarılı vatandaşlarımızın ödüllendirileceği, SWETURK Başarı Ödülleri’ni organize etmeye karar verdik. Bu organizasyon ile birinciler seçmek niyetinde değiliz, asıl amacımız toplumumuza yön veren insanları tanıtarak milletimizin gerçekte neler yapabildiğini göstermek ve böylece insanımızın özgüvenini güçlendirmektir.” diye konuştu. Başarılı insanların nazara verilmesi ile genç nesillere rol modeller de sunma imkanı bulduklarını ifade eden Elçim, “Dolayısıyla bu örnekleri gören genç nesillerin, büyüklerinden alacakları bayrağı daha da ileri götüreceği ve İsveç’teki toplumumuzun başarılarına yenileri ekleyeceklerini ümidini taşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Törende yılın akademisyeni kategorisinde Dr. Harun Uzel ve Prof. Umut Özkırımlı’ya ödülünü bir akademisyen olan AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Zorlu verdi. Aynı kategoride ödül almaya hak kazanan Dr. İhsan Şarman’a ise ödülünü yaklaşık 32 yıl önce çocukken bir yanlış anlaşılmadan dolayı ailesinden alınıp devletin korumasına verilmek istenen ancak Dr. Şarman’ın olaya müdahalesiyle ailesinde kalan SWETURK Yönetim Kurulu Üyesi girişimci Hakan Korkmaz verdi. Kaderin cilvesi olarak yıllar sonra Korkmaz ile Dr. Şarman’ın ödül töreninde karşılaşması ve Korkmaz’ın Dr. Şarman’a ödül vermesi Şarman için büyük bir sürpriz olurken salonda duygulu anlar yaşanmasına da neden oldu.

Bununla birlikte yılın sporcusu kategorisinde Türkiye Futbol Federasyonu İskandinavya resmi temsilcisi Ömer OK, 18 kez İsveç şampiyonluğu bulunan Karateci Sadık Sadık ve İsveç Futbol Federasyonu tarafından en iyi üç hakem arasında gösterilen Koray Köylüoğlu ödülünü eski Milletvekili Mehmet Şahin’den, yılın işadamı kategorisinde Ack Pack adlı şirketin yöneticisi Mehmet Yavuz, Swe-Tur Co AB’nin sahibi Hürriyet Demirörs ve gastronomi sektöründe iş yapan İşadamı Hobil Rhawi ödülünü NAKSAN Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Zirve Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Taner Nakiboğlu eliyle, yılın siyasetçisi kategorisinde Västra Hisingen Belediyesi Başkan Yardımcısı Yeşiller Partili Özgür Taşbaş ödülünü TBMM Meclis Başkanvekili Kayseri Milletvekili Sadık Yakut’tan, yılın profesyonel yöneticisi kategorisinde SEB’de yönetici olarak çalışan Belgin Fortacı ve Västra Götaland’ın ilk yabancı kökenli bayan savcısı Hediye Kurt ise ödülünü Büyükelçilik Müsteşarı Alp Ay’dan aldı. Stockholm Üniversitesi adına Rektör Astrid Söderbergh Widding ise Jüri Özel Ödülünü SWETURK Kurucu Başkanı olan Nordic Lära AB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kemal Şirin’in elinden aldı.

TBMM Başkanvekili Sadık Aykut, memleketi Kayseri’nin başarılı olmasını sağlayan ekonomi modelini anlattı. Kayserili işadamlarının ‘ne kadar paran varsa değil ne kadar hayrın varsa o kadar konuş!’ düsturuyla şehrin kalkınmasına büyük katkılar sağladığını belirten Aykut, İsveç’te yaşayan Türkiye kökenli girişimcilere “Siz de birlik ve dayanışma içinde bu ülkenin ve toplumun gelişimine katkıda bulunun, elinizi taşın altına koyun!” tavsiyesinde bulundu. Yılın İsveçlisi ödülüne layık görülen Rektör Astrid Söderbergh ise konuşmasında Stockholm Üniversitesi bünyesinde kurulan Türkiye Çalışmaları Enstitüsü’nün önemine değindi. Rektör Söderbergh; “Bu enstitü Avrupa’da bir ilk. Yeni ama dinamik bir enstitü. Her iki ülkeyi birbirine daha da yakınlaştıracak.” diye konuştu. Nordic Lära AB Yönetim Kurulu Başkanı Şirin ise “toplumda hiç kimse ötekine ve problemlerine duyarsız kalmamalı.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.