Saadet Partisi'nden kıdem tazminatı açıklaması!
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, “Kıdem tazminatında hak kaybına neden olacak, kıdem tazminatının temel unsurlarına zarar verecek bir girişimde bulunulmamalıdır.” dedi.
- Ege Postası
- 29.06.2020 - 13:05
Partisinin İzmir İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendiren Kılıç, tartışılan Tamamlayıcı Emeklilik Sistemine işaret ederek “Kıdem tazminatını fona aktarmayı öngören tasarı, işçileri endişeye sevk etmiştir. Bu salgın döneminde ülkemizin yaşadığı ekonomik ve sosyal zorluklar içerisinde kıdem tazminatı konusunun gündeme gelmesi yerinde ve uygun değildir. Çalışma hayatının huzurunu bozacak, kıdem tazminatına darbe vuracak bir düzenlemeden uzak durulmalıdır. Mevcut sistem içerisinde işçilerin kıdem tazminatı hakkına ulaşmasında bazı yasal boşluklar ile işverenlerin birtakım olumsuz uygulamaları nedeniyle çeşitli zorluklar bulunmaktadır. Bu zorlukları aşmak için kapsayıcı düzenleme yapılmalıdır.” ifadelerini kullandı.
KOBİ’lere geniş destekler verilmeli
Türkiye’nin ekonomik teşvik adımlarında benzer ülkelere kıyasla geride kaldığını savunan Saadet Partili Kılıç, “Yıllardır yanlış politikalar nedeniyle bir çıkmazda olan ekonomi, koronavirüs salgını nedeniyle daha da kırılgan bir hale geldi. Salgından ekonomik olarak en olumsuz etkilenen toplum kesimlerine dönük daha fazla doğrudan gelir desteğine ihtiyaç bulunmaktadır. Böyle zor bir dönemde istihdamını azaltmayıp koruyan işletmeler normalleşme sürecinde ilave teşviklerle desteklenmelidir. Bu itibarla üretim sektöründeki istihdamın yarısından fazlasını sağlayan KOBİ’lere geniş destekler verilmelidir. Üreticilerin temel girdilerinden dolaylı vergiler azaltılmalı ve dönemsel muafiyet sağlanmalıdır. Temel tüketim maddelerindeki KDV ve ÖTV yükü azaltılmalı ve böylece piyasadaki daralma yavaşlatılmalıdır.” diye konuştu.
Hayat pahalılığı, borç yükü, işsizlik
Üretim, istihdam ve ihracat odaklı bir ekonomi anlayışının benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti: “İktidar yetkilileri olumlu ekonomik sonuçların görüldüğünü iddia etse de, gördüğümüz tek şey yüksek hayat pahalılığı, her kesimi vuran borç yükü ve artan işsizliktir. Sanayi üretimi Nisan ayında yıllık yüzde 31,4 azalarak tarihi düşüşlerinden, rekor daralmalarından birini yaşamıştır. Türkiye ekonomik anlamda bir çıkmazın içindedir. Bunu atlatmak için üretim seferberliği başlatılmalıdır. Kaynaklarımız betona değil, sanayiye, teknolojiye, tarım sektörüne aktarılmalıdır. İsraf ve yolsuzluğun önüne geçilmelidir. Ek kaynaklar devreye koyulmalıdır.”
Yorum Yazın