
Sabah ve ATV artık…
Sabah Gazetesi ve ATV televizyonu Kalyon İnşaat'a satıldı.
- Ege Postası
- 20.12.2013 - 15:22
Ciner Grubu tarafından Dinç Bilgin'den satın alınan Sabah Gazetesi ve ATV'ye TMSF 2007 yılında el koymuş, daha sonra da grup 22 Nisan 2008'de 1.1 milyar dolar karşılığında Çalık Grubu'na satılmıştı.
Çalık Grubu'nun Sabah ve ATV'yi satmak istediği uzun süredir kulislere yansıyordu. Hatta geçtiğimiz yıl Rupert Murdoch’un sahibi olduğu News Corp talip olmuş, ancak bir süre sonra görüşmeler anlaşma olmadan sonlandırılmıştı.
ZİRVE HOLDİNG OLARAK ALDI
Rekabet Kurulu, Zirve Holding AŞ'nin, Turkuvaz Grubu şirketlerinin çeşitli oranlardaki hisselerini Çalık Holding AŞ, Çalık Turizm Kültür İnş. San. ve Tic. AŞ, Gapyapı İnşaat AŞ ve Ahmet Çalık'tan devralması işlemine izin verdi.
Zirve Holding A.Ş.’nin İstanbul Ticaret Odası’na kaydının 23 Ağustos 2013’te yapıldığı görüldü. Yönetim Kurulu Başkanı konumunda ise Ömer Faruk Kalyoncu bulunuyor. Şirketin sermayesi ise 380 milyon TL olarak belirlendi.
METROBÜSÜ YAPAN ŞİRKET
1974 yılında Gaziantep’te kurulan Kalyon, özellikle altyapı yatırımları ile tanınıyor. Şirket, Katar, Rusya, Libya, BAE, Suudi Arabistan ve Irak gibi birçok ülkede faaliyet gösteriyor. Şirket 1974 yılından beri, üniversite, hastane, konut, okul, karayolu, köprü, tünel, arıtma tesisi, isale hatları, atık su tünelleri, endüstriyel tesis gibi projelere imza attı.
Yorum Yazın