Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık Bakanı'ndan kafa karıştıran maymun çiçeği açıklaması: Tek tük görülebilir

Sağlık Bakanı'ndan kafa karıştıran maymun çiçeği açıklaması: Tek tük görülebilir

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, maymun çiçeği hastalığıyla ilgili kafaları karıştıran bir açıklama yaptı. Memişoğlu, "Tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz. İnşallah ülkemize gelmez, gelirse de gereğini yaparız" dedi.

  • Ege Postası
  • 21.08.2024 - 15:14
  • Güncelleme: 21.08.2024 - 15:23

Maymun çiçeği hastalığı pek çok ülkede görülürken Dünya Sağlık Örgütü, acil durum ilan etti. Hastalığın Türkiye'de görülmediği Sağlık Bakanlığı tarafından bildirilirken bakan Kemal Memişoğlu, kafaları karıştıran bir açıklama gerçekleştirdi.

"TEK TÜK GÖRÜLEBİLİR, İNŞALLAH GELMEZ"

Memişoğlu, hastalığın 'tek tük' görülebileceğini ancak salgın durumuna geçmeyeceğini ileri sürdü. "Covid gibi salgına sebebiyet vermeyeceği, olsa dahi pandemi oluşmayacağı yönünde kanaat var. Tek tük görülebilir; ama bu salgın olmaz. Şu ada ekstra bir tedbire ihtiyacımız yok" diyen Memişoğlu, açıklamasının devamında ise "İnşallah Türkiye'ye gelmez" temennisinde bulundu.

Memişoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bu konuda hastanelere başvuran insanlarımız oluyor. Ama şu ana kadar tanı koyulmadı. Eğer böyle bir tanı koyarsak bildireceğiz ve gereğini yapacağız izolasyonlar dahil. Aşısından testine kadar neler yapılacağı konusunda bakanlık olarak alarmdayız. Korkuya ve paniğe gerek yok. Tedbir ve planlamalarla, yakın takiple şu andaki pozisyonumuzda devam edeceğiz.

İnsanlar paniklemesinler, sağlıkçılar olarak her türlü tedbiri almış durumdayız. İnşallah ülkemize gelmez, gelirse de gereğini yaparız. Bu konuda insanların rahat olmasını istiyorum.

Covid aşısını kısa sürede üretebilen bir ülke her türlü aşıyı üretebilir. Gerektiği zaman bu aşıyı hem tedarik edebilecek, hem de üretebilecek gücümüz var. İnsanlar bu konuda tedirgin olmasın.

Sınır kapılarında ciltteki lezyonları tespit edebilecek, bu tür girişleri kontrol edebilecek insanlara daha hassas olmaları konusunda ifadede bulunduk. Bu konuda hassasiyet söz konusu gümrüklerde. Ama özel bir önlem ya da kısıtlama almayacağız." (Halk TV)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.