Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık çalışanları, Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümünde grev yaptı

Sağlık çalışanları, Dr. Ersin Arslan'ın ölüm yıldönümünde grev yaptı

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası(SES), geçtiğimiz yıl 17 Nisan’da Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetmesinin yıldönümünde...

  • Ege Postası
  • 17.04.2013 - 17:22
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası(SES), geçtiğimiz yıl 17 Nisan’da Gaziantep’te Dr. Ersin Arslan'ın bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetmesinin yıldönümünde grev yaparak olayı protesto etti.

    Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi poliklinikler girişi önünde toplanan sendika üyeleri, sağlıkta şiddeti doğuran ve besleyen sağlık sistemine karşı mücadele için grevde olduklarını belirtti. Grup adına açıklama yapan Sivas Şube Sekreteri Serkan Çelikgün, Dr.Ersin Arslan’ın hayatını kaybetmesinin ardından bir yıl geçtiğini belirterek, sağlık çalışanlarının her gün ülkenin dört bir yanında şiddet görmeye devam ettiğini iddia etti.

    Sağlık çalışanlarının şiddeti sadece hasta yakınlarından görmediğini savunan Çelikgün, "Bu şartlarda iyi hekimlik, diş hekimliği hemşirelik, ebelik, teknisyenlik yapılamaz.” dedi.

    “SAĞLIK ŞİDDETİNE ÖNLEM ALINMALI”

    Öte yandan Dr. Ersin Arslan’ın hasta yakını tarafından bıçaklanarak hayatını kaybetmesinin yıldönümünde bir basın açıklaması da Memur-Sen'e bağlı Sağlık-Sen Şube Başkanı Efe Zileli yaptı. Zileli, sağlık çalışanlarına yönelik önleyici ve caydırıcı tedbirlerin alınmasını istedi.

    Zileli şöyle devam etti: “Bugüne kadar özelde sağlıkta şiddet genelde ise toplumsal şiddetin önlenmesine yönelik çalışmaların ötelenmesi ile yarın başka illerde başka bir doktor, hemşire, sağlık çalışanının da mağdur olmasına neden olacaktır. Zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin daha iyi sağlık hizmeti vermek adına zaman ve mesai kavramı gözetmeksizin hizmet veren, sağlık çalışanlarına uygulanan şiddet asla kabul edilemez”

    Efe Zileli, bu konudaki yasal düzenlemelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.