Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık için yürüdüler

Sağlık için yürüdüler

Çiğli Belediyesi ile İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi. Belediye önünden başlayan ve yaklaşık iki kilometre süren yürüyüşe Başkan Hasan Arslan da eşlik etti.

  • Ege Postası
  • 28.04.2014 - 09:51
İZMİR-Çiğli Belediyesi ve Sağlık Bakanlığı İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yoğun katılımın olduğu sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi. “Belediye ile vatandaşı el ele, sağlıklı bir geleceğe” sloganıyla yürütülen yürüyüş belediye önünden başladı. Sabah erken saatte yapılan yürüyüşe belediye ve ilçe toplum sağlığı merkezi çalışanları, hastalar ve hasta yakınları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Yürüyüş yapanlar ellerinde “Hareket obeziteyi önler”, “Hareket hayattır”, “Sağlık için yürü ve koş” ile “15 dakika TV, 45 dakika hareket” yazılı dövizler taşıdılar.

TOPLUM SAĞLIĞI ÖNEMLİ
Yürüyüşe öncülük eden Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan da eşi Ergül Arslan ile birlikte yürüyüşe katıldı. Yürüyüşün sağlık ve spor adına önemli bir etkinlik olduğunu vurgulayan Başkan Hasan Arslan, yürüyüşle hem stresin atıldığını hem de daha sağlıklı bir yaşam sürdürüldüğünü söyledi.  Toplumu bilinçlendirmek ve özendirmek adına yürüyüş düzenlediklerini belirten Başkan Arslan, şöyle konuştu; “Halkın sağlıklı olması öğesiyle yola çıktık.  Yürüyüş sağlık için önemli. Zaten sporun sayısız faydası var ve biz de bugün öncülük yaptık. Bundan sonra bu tür etkinliklerimize devam edeceğiz. Vatandaşlarımızı gerekirse araçlarla doğaya taşıyacağız.”

HEDEF HAREKETLİ BİR YAŞAM
Başkan Hasan Arslan’a yürüyüş yaparken ne kadar kalori yaktığını hesaplayabileceği pedometre (adım ölçer) hediye eden İlçe Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Dr. Sinem Kemer de her ay bakanlık bünyesinde belirledikleri tema doğrultusunda etkinlikler düzenlediklerini, bu ay ki etkinliğin de belediyelerle sağlıklı yaşam yürüyüşleri olduğunu söyledi. “Amacımız hareketli ve sağlıklı bir yasam”  diyen Dr. Kemerli,  sağlıklı bir yaşam için yetişkin bir kişinin günde 10 bin atması gerektiğini belirterek, bunu özendirmeye Çiğli’den başladıklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.