Dolar 34,2261
%0.06
Euro 37,9380
%0.43
Altın 2.915,730
%-0.47
Bist-100 9.197,00
%-1.65

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlıkçılardan ve sanayicilerden teröre tepki

Sağlıkçılardan ve sanayicilerden teröre tepki

Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şubesi ve Genel Sağlık-İş, Ege Üniversitesi'nde yaptığı basın açıklamasıyla yaşanan terör olaylarını protesto etti.

  • Ege Postası
  • 19.02.2016 - 13:12
Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şubesi ve Genel Sağlık-İş Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İş yeri Temsilciliği, Ankara ile Lice ve Şırnak'ta gerçekleşen terör saldırıları nedeniyle Ege Üniversitesi Hastanesi önünde toplandı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulurken Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şubesi Başkanı Yasemin Zengin, "17 Şubat Çarşamba akşamı Başkent Ankara'nın göbeğinde askeri ve sivil personeli taşıyan servis araçlarına yapılan bombalı hain saldırıda 28 vatandaşımız şehit olmuş, 61 vatandaşımız yaralanmıştır. Dün ise Lice'de ve Şırnak'ta bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain saldırıda 7 askerimiz şehit olmuştur.



Ankara'nın göbeğinde, Genel Kurmay Başkanlığı, Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı, TBMM, Başbakanlık ve İç İşleri Bakanlığı'na 200-400 metre gibi mesafede gerçekleştiren bu saldırıdan görülen odur ki Türkiye'nin hiçbir yerinde hiçbir vatandaşımızın can güvenliği kalmamıştır" dedi. 

Genel Sağlık İş İzmir Şube Sekreteri Kaan Kabasakal da "Canımızın yandığı, yüreğimizin kanatıldığı günlerden geçiyoruz. İdeoloji önemli değil, mezhep, inanç, milliyet önemli değil, terör yıkıp yıkıyor. Yüreklere korku, umutsuzluk salıyor. Ortadoğu'daki bataklığa ülkemizi çekmek için yapılan her türlü girişim ve terör bir insanlık suçludur ve tarih bu suçu işleyenleri tarih er geç yargılayacaktır" dedi.

Basın açıklamalarının ardından yaşanan terör olayları alkış ve ıslıklarla protesto edildi. "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları atıldı. Protestolara hastanedeki vatandaşlar da katıldı.



Kemalpaşalı sanayicilerden teröre lanet
 
Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (KESİAD) geleneksel kahvaltı buluşmasında terör lanetlendi. KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yöndem, terörün ülkenin birlik ve beraberliğini bozamayacağını belirterek, ülke olarak bu günlerinden üstesinden geleceklerini söyledi. 

Kemalpaşa Ramada Otel'de yapılan toplantıya Kemalpaşa Kaymakamı Kamuran Taşbilek, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kamil Porsuk, Bağyurdu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren ile birlikte KESİAD üyesi sanayiciler katıldı. Sanayiciler toplantıya başlarken, terör saldırılarında ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundular. İçkale Bilişim Dağıtım İletişim ve Telekominükasyon A.Ş. sponsorluğunda gerçekleşen toplantıda İş Kadını Senem Kılıç ise sosyal sorumluluk projeleri ile ilgili sanayicilere kısa bir sunum yaptı. 

Toplantının açılışında konuşan KESİAD Başkanı Zeki Yöndem, Türkiye'de tırmandırılmaya çalışılan terörü lanetlediklerini belirterek, hiçbir terör örgütünün ülkemizin birlik ve beraberliğini bozamayacağını kaydetti, “Her şeye rağmen ülkemiz dimdik ayakta duracak. Biz sanayiciler olarak ülkemizin her zaman yanında olacağız. Üretimden, ihracattan, daha çok istihdamdan yana olacağız. Bu karanlık dönemleri de el birliği ile atlatacağız" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.