Dolar 34,2714
%0.31
Euro 37,4959
%-0.07
Altın 2.926,150
%1.27
Bist-100 8.876,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlıklı Nesillere Doğru Projesi’yle öğrenciler madde bağımlılığından korunacak

Sağlıklı Nesillere Doğru Projesi’yle öğrenciler madde bağımlılığından korunacak

Adana Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Çalışanları Derneği (SAMEDER) işbirliğiyle düzenlenen Sağlıklı Nesillere Doğru Projesi ile temel eğitim ve ortaöğretime giden öğrenciler bağımlılıklara karşı bilinçlendirilecek.Projenin...

  • Ege Postası
  • 10.11.2013 - 11:30
Adana Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sağlık Çalışanları Derneği (SAMEDER) işbirliğiyle düzenlenen Sağlıklı Nesillere Doğru Projesi ile temel eğitim ve ortaöğretime giden öğrenciler bağımlılıklara karşı bilinçlendirilecek.

Projenin tanıtım toplantısı Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ve Dernek Başkanı İsmail Sefa İriday ve gönüllü doktorların katılımıyla gerçekleştirildi. Temel eğitim ve ortaöğretimdeki çocukların sağlık eğitimleri ile sosyal kulüp faaliyetleri aktif hale getirilerek eğitim öğretim faaliyetlerinin niteliğinin artırılması ve önleyici sağlık hizmeti sunmanın amaçlandığı proje kapsamında uygulama okullarına danışman hekimler görevlendirilecek.
Bağımlılık ile ilgili farkındalık oluşturulması, pilot uygulamanın yaygınlaştırılması, bağımlılığı önleyici eğitim faaliyetleri yürüterek önleyici çalışmaların yapılmasının hedeflendiği proje ile sağlık bilgisi derslerinin aktif hale getirilmesi için danışmanlık hizmeti sunarak eğitimlerin içselleştirilmesine katkı sunularak pilot olarak belirlenen 28 okulda gönüllü doktorlar tarafından birçok faaliyet yürütülecek.

Tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, toplum olarak genelde çocukların sınav başarısının ön plana sunulduğunu, çocuğun sağlıklı bir şekilde geleceğe hazırlanmasının ise gözden kaçırıldığını söyledi. Bugün çocukların zararlı alışkanlıklarla mücadelede zorlandıkları alanlar bulunduğunu vurgulayan Selamet, "Adana maalesef çocuklarımızın risk olarak yüksek riskte yaşadıkları illerden birisi. Zaman zaman velilerimiz bize bu konuda şikayetlerde bulunuyor. Zaman zaman okul yöneticilerimiz okul içerisinde mücadele etmekte zorlanıyorlar. Emniyet mensuplarımız dışarıda çok ciddi operasyonlar yapıyorlar, sayın valimizin çok hassas olduğu bir konu. Öğrencilerimizin zararlı alışkanlıklardan korunması için mücadeleler veriliyor. Bize bakan yönü, okulumuzun içinde neler yapabiliriz, okulumuzun içinde çocuklarımızı nasıl koruyabiliriz, biz onun derdindeyiz. Bu konuda öğrencilerimizi bilinçlendirebilirsek, velilerimize farkındalık oluşturabilirsek, zannediyorum çocuklarımızı daha iyi koruyabiliriz." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ulusal Projeler Koordinatörü Mehmet Duran Öznacar ise proje ile okullarla hekimlerin eşleştirmesi yapılacağını vurguladı. Sosyal kulüplerin aktif hale gelmesi sağlanarak, öğrencilerin hayata yönelik aktiviteler düzenlenmesinde hekimlerin danışmanlık yapacağını ifade eden Öznacar, "Proje kapsamında seminerler düzenlenecek. Sağlık taramaları yapılacak. Ortaöğretimde sağlık bilgisi derslerinde hekimlerimiz tarafından öğrencilerimize verilen bu dersin uygulamada nasıl olduğuna yönelik pratik uygulamalarla ilgili de uygulama örnekleri de sunulacağı için bir önceki projelerin üst basamağı." ifadelerini kullandı.

SAMEDER Başkanı Dr. İsmail Safa İrday ise proje kapsamında 28 hekimin gönüllülük esasına göre görev alacağının belirterek, sağlıklı bir nesil oluşmasına katkı sunmak istediklerinin altını çizdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.