Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlıklı yiyecekler için içeriğe dikkat

Sağlıklı yiyecekler için içeriğe dikkat

İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Turhan, ailelerin, işlenmiş et ürünlerinde, güvendikleri markaları ve içeriğinde dana, tavuk ve hindi etlerinin yüksek oranda olanı tüketmelerinin faydalı olacağını belirtti.

  • Ege Postası
  • 28.10.2015 - 13:03
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), salam, sosis, sucuk, jambon gibi işlenmiş etlerin insanlarda bağırsak kanserine yakalanma ihtimalini arttırdığını açıkladı. Özellikle çocukların sosis, sucuk gibi işlenmiş gıdalara ilgi duyduğuna dikkat çeken uzmanlar, ailelere et yüzdesini bildikleri ürünleri almalarını tavsiye ediyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nazan Turhan da ailelerin güvendikleri markaları ve içeriğinde dana, tavuk ve hindi etlerinin yüksek oranda olanı tüketmelerinin faydalı olacağını belirtti. Prof. Dr. Turhan, “Dünya Sağlık Örgütü tarafından yayımlanan raporda günde 50 gram işlenmiş et yenilmesinin kalın bağırsak kanserine yakalanma olasılığını yüzde 18 oranında artırdığı kaydediliyor. Özellikle çocuklar, konsept olarak makarna, sandviç ve pizza gibi ürünlerde sucuk, salam, sosis ve jambona yöneliyor. Aileler, makarna ve pizzada sosis, salam gibi ürünler yerine köfteden hazırladıkları ürünleri çocuklarına sunabilir" dedi.

Ailelerin ideal şartlarda kesilmiş etleri almasını öneren Prof. Dr. Turhan, bilinmeyen markaların ürünlerinin içeriğindeki katkı maddelerinin de zararlı olabileceğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.