Dolar 34,2649
%0.07
Euro 37,6455
%0.12
Altın 2.907,650
%-0.07
Bist-100 9.032,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sahilden kaçan soluğu yaylalarda alıyor

Sahilden kaçan soluğu yaylalarda alıyor

Havaların ısınmasıyla birlikte sahilden bunalan vatandaşların akınına uğrayan Giresun yaylaları, kalabalık görüntüsüyle adeta şehir meydanını andırıyor.Sahil kenarındaki bunaltıcı sıcak havadan ve rutubetten kaçan Giresunlular, serinlemek...

  • Ege Postası
  • 01.07.2013 - 13:41
Havaların ısınmasıyla birlikte sahilden bunalan vatandaşların akınına uğrayan Giresun yaylaları, kalabalık görüntüsüyle adeta şehir meydanını andırıyor.

Sahil kenarındaki bunaltıcı sıcak havadan ve rutubetten kaçan Giresunlular, serinlemek ve daha ferah bir tatil geçirebilmek için yaylalara akın ediyor. Onlarca arabanın piknik için mekan tuttuğu alanlar ilk bakışta şehir meydanındaki görüntüleri hatırlatırken, tüten mangal dumanları ise ilginç karelerin oluşturuyor. Giresun yaylaları farklı şehirlerden gelenler yanı sıra son zamanlarda Ortadoğu ülkelerinden gelen turistleri de ağırlıyor.

Yaylaların sıhhat kaynağı olduğunu söyleyen emekli banka müdürü Dursun Kara, “Şeker hastasıyım, 160-170 ortalama. Buraya gelince 100′ün altına iniyor. Burada rahat uyuyabiliyoruz. Bir hafta öncesine kadar soba yakıyorduk. Şu anda bile çifte yorganla yatıyoruz. Burada her şeyin tadı başka. Yediğimizden zevk alıyoruz. Ot, yaprak yesek bile biftek yemiş gibi oluyoruz.” diye konuştu.

Tatil için Muğla’dan Kulakkaya Yaylası'na çıkan Gülşen Deniz ise “Böyle bir güzellik görmedim. Böyle bir havayı hiç solumadım. İnsanlar ne edip etsin buralara gelsinler. Sahilde tatil yaptıklarını düşünüp de zaman kaybetmesinler. Burada çam ağaçları arasında serin bir ortamdayız. Manzara muhteşem. Bu mevsimde arayıp da bulamayacağımız bir ortamın içindeyiz. Hayran kaldım.” diye belirtti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.