Dolar 34,0373
%0.05
Euro 37,9426
%0.21
Altın 2.818,770
%-0.23
Bist-100 9.742,00
%1.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şahin: Bir aşığa 5 günde akademik eğitim verilemez

Şahin: Bir aşığa 5 günde akademik eğitim verilemez

Kars Oyunları Türküleri Ozanları Derneği (KATODER) Başkanı Salih Şahin, bir aşığa 5 günde akademik eğitim verilemeyeceğini iddia etti. KATODER Başkanı Şahin, yaptığı açıklamada, aşıklık kültürüyle bilinen şehirlerinde yakın zamanda...

  • Ege Postası
  • 08.07.2013 - 11:38
Kars Oyunları Türküleri Ozanları Derneği (KATODER) Başkanı Salih Şahin, bir aşığa 5 günde akademik eğitim verilemeyeceğini iddia etti.

KATODER Başkanı Şahin, yaptığı açıklamada, aşıklık kültürüyle bilinen şehirlerinde yakın zamanda aşıklar için bir akademi açıldığını hatırlattı. Bu çalışmayı aşıklık kültürünün gelişmesi için doğru bir girişim olarak gördüğünü kaydeden Şahin, 3 ay olarak hedeflenen kursun 5 güne sığdırılmasına bir anlam veremediğini söyledi.

Aşıklık sanatının icrasında akademik çalışmaya ihtiyaç duyduklarını ve bunu yer yer dile getirdiklerini kaydeden Şahin, 'Kars’ın Kültürü Yozlaşıyor' başlıklı basın toplantısında zamanla dile getirilen akademik çalışma ortamları için hazırlanan projelerle uygulanan eğitimlerin bir hafta bile sürmemesini eleştirdi. Söz konusu kursların ilk mezunlarını vermesinin aşıklığı ileri değil geri götürdüğünü kaydeden Şahin, yetkililerin konuyu araştırması gerektiğini ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.