Dolar 33,9675
%0.22
Euro 37,7256
%0.33
Altın 2.824,290
%0.52
Bist-100 9.685,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sait'ten A'dan Z'ye Kocaoğlu'na yaylım ateşi!

Sait'ten A'dan Z'ye Kocaoğlu'na yaylım ateşi!

AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait katıldığı bir radyo programında Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nu hedef aldı. Emekliliğe ayrılması gerektiğini ifade ettiği Kocaoğlu'nun CHP tarafından aday gösterilmeyeceğini iddia eden Sait, ilginç bir çıkışa imza attı. Sait, "Bana Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı verilir seçimi de kazanırsak Aziz Kocaoğlu’ndan yararlanmak istiyorum. Büyükşehir’de danışman olarak görev yapabilir” ifadelerini kullandı. Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı konusunda açıklamalarda bulunan Sait, “ Daha önce bu konuda görev verilirse yaparım demiştim. Binali bey büyüğümüz. Olması beni mutlu eder. Şuna üzülürüm; İzmir’i kazanma şansı düşük biri aday gösterilirse…”dedi.

  • Ege Postası
  • 23.09.2013 - 13:43
 SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait katıldığı bir radyo programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.Sait’in hedefinde geçtiğimiz yıl 9 Eylül törenlerinde tartıştığı, bu yıl da Dünya İzmirliler Günü etkinliği nedeniyle kendisine "Çakma İzmirli" diyerek atıfta bulunan Aziz Kocaoğlu vardı.

“ÇÖP BAHANE GÜNDEM YARATMA ŞAHANE”
Çöp tesisi konusunda kavga ederek, tartışarak bir sonuç alınamayacağını söyleyen Sait, “ Kavgaya gerek yok.Çöpü nereye dökmekten ziyade çöpü geri dönüşümle nasıl geriye döndürürüz bu konuşulmalı… Geçen yıl Avusturya’daydık. Tesisler çok güzel hiçbir koku yok Çöpten para kazanıyorlar. Kocaoğlu’na bu konuda bir firma ‘biz yapalım çöp vergilerini bize verin’ demiş. Uzatıyor Kocaoğlu…İzmir’de de yapılabilir bu tesisler. Çöpler enerjiye dönüştürülebilir. Neden uzatıyor Kocaoğlu’nu anlamış değilim..Çöp olayı bahane…Şahane olan gündem oluşturma. Kocaoğlu adaylık bekliyor. Viyana’dan uzmanlar geliyor. İşleme tesisi kurulabilir. Çöp işlenecek. Enerji olarak dönecek.Yap işlet devret modeli uygulanabilir.Önümüzdeki günlerde bu firmayla ve uzmanlarla birlikte basın toplantısı yapacağım” dedi.

“EMEKLİLİĞE AYRILMASI GEREK”

Aziz Bey’in zaman zaman yaptığı çıkışlarla kalp kırdığını ancak bir gün iki gün sonra hiçbir şey olmamış gibi konuştuğunu söyleyen Sait, “ Kötü niyet yok ama yapmaması lazım. Yaşlandığını gösteriyor. Emekliliğe ayrılması lazım. Bazı insanlar yaşlandıkça üretken oluyor ama Kocoağlu bu saatten sonra emekliliğe ayrılması daha iyi. Çünkü kavgacı bir zihniyete bürünüyor” dedi. İzmir’de trafik sorunu yok diyen Kocaoğlu’na katılmadığını söyleyen Sait, “ Protokol aracıyla geçerken yolları açılıyor herhalde… Gelsin bizimle dolaşsın. Trafik İzmir için ciddi bir sorun” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANIN TAKIMI YOK”

İller Bankası ve Maliye Bakanlığı'nın gönderdiği ancak Büyükşehir tarafından kullanılmayan 136 milyon lira olduğunu iddia eden Sait, “ Neden geri gönderdi. İhtiyacımı yoktu'Bu beceriksizliktir. Yatırıma dönüştürülmediği için geri gönderildi. Başkanın takımı yok yanında. Sadece konuşuyorlar kavga ediyorlar” dedi.

“HEM ELEŞTİRDİ HEM TELGRAF ÇEKTİ”
Dünya İzmirliler Günü'nde kendisine "Çakma İzmirli" diyerek atıfta bulunan Aziz Kocaoğlu'nun Tokatlı olduğunu söyleyen Sait, şöyle devam etti; “ Bana ‘Çakma İzmirli’ dersen insana bir dur derler. Doğam büyüme İzmirliyim. Kendisi Tokat’ta çocukluğunu yaşarken ben İzmir’deydim. İzmir’in havasını soluyordum. Kimin çakma olduğunu halk söyleyecek. Biz kendisini yine de İzmirli olarak kabul ettik. Çakma konusunda oturup düşünmeli. İzmirliler gününe telgraf çekti. ‘Katılamadığım için üzgünüm’ dedi. Bu ne perhiz bu ne lahana…Günü eleştireceksin sonra mesaj çekeceksin. Kendisiyle çelişiyor. Gelen herkes çakma mı oluyor'”

“CHP KOCAOĞLU’YLA SEÇİME GİRMEYECEK”
Yerel seçimlerde CHP’nin Kocaoğlu’nu aday göstermesinin kendileri için avantaj olacağını ifade eden Sait, şöyle devam etti; “ CHP son dakikaya kadar bekleyecek.Kocaoğlu aday gösterilmezse belediyenin imkanları kopacaktır. Bence son dakikaya kadar bekleyecekler. Ciddi anlamda CHP’nin İzmir’de farklı bir adayla seçime gireceğini düşünüyorum. Belediyenin bu konuda seçime kısa bir zaman kala küsmesini istemiyorlar. İlçe belediyelerin çoğu devam etmeyecek. Çünkü başarısızlar. CHP zihniyetinde problem var . Kimi getirirlerse getirsinler sistemleri hizmet üretmeye müsait değil. Kendi içerisinde muhalefetleri çok olan bir parti. Buca’da bana bir CHP’li dedi ki ; ‘bir çok kişinin belediyeden rantı var belediyeleri kaybetmek istemeyecekler’ Çıkar grupları var. Belediyelerden nemalanan değişik gruplar var. Belediyeleri kazanınca hortumları keseceğiz."

“İZMİR’İ KAZANMA ŞANSI DÜŞÜK BİRİ ADAY GÖSTERİLİRSE ÜZÜLÜRÜM”

Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığı konusunda açıklamalarda bulunan Sait, “ Daha önce bu konuda görev verilirse yaparım demiştim. Binali bey büyüğümüz. Olması beni mutlu eder. Sonuna kadar çalışırız. Binali bey aday gösterilse kırılmam. Şuna üzülürüm; İzmir’i kazanma şansı düşük biri aday gösterilirse… Gelecek olan kişinin inanması gerek. Bana inandıracak. Yeter ki İzmir’i kazandırmaya inançlı olsun. Samimi olacak. Takım olacak. Kim gösterirse arkasında çalışacağız” dedi.

“KOCAOĞLU DANIŞMAN OLARAK GÖREV YAPABİLİR”

Sait, AK Parti’nin İzmir’de Büyükşehir Belediyesini alması halinde Kocaoğlu’ndan istifade edeceklerini belirtti ve, “Bana Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı verilir seçimi de kazanırsak ben Aziz Kocaoğlu’ndan yararlanmak istiyorum. Tecrübelerinden ve bilgilerinden yararlanmak gerek. Büyükşehir’de danışman olarak görev yapabilir” ifadelerini kullandı.

“CHP’Lİ OLACAKLAR AMA İZMİR İÇİN BİZE OY VERECEKLER”
İzmir’de yerel seçimlerde vatandaşa güvendiklerini belirten Sait, “ İzmirli değişim istiyor. İdealist olan insanlar bu dönemde virgül koyacaklar. Belki yine CHP’li olacaklar ama İzmir için AK Parti’ye oy atacaklar” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.