Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Salı pazarında köy ürünleri yoğun ilgi görüyor

Salı pazarında köy ürünleri yoğun ilgi görüyor

Sivas’ın Gemerek ilçesine bağlı Yeniçubuk beldesinde, her salı günü kurulan halk pazarında Ramazan ayının bereketi yaşanıyor. Pazarda en çok ilgiyi; bahçelerinde yetişdirdikleri sebze ve meyveler ile süt, tereyağı, peynir gibi süt ürünlerini...

  • Ege Postası
  • 23.07.2013 - 13:00
Sivas’ın Gemerek ilçesine bağlı Yeniçubuk beldesinde, her salı günü kurulan halk pazarında Ramazan ayının bereketi yaşanıyor. Pazarda en çok ilgiyi; bahçelerinde yetişdirdikleri sebze ve meyveler ile süt, tereyağı, peynir gibi süt ürünlerini satışa sunan ev hanımları görüyor.

Pazardaki satışlar ile evlerinin bütçesine katkıda bulunduklarını belirten Zeliha Çilkaya (40),” Kendi bahçemde yetiştirdiğimiz sebze ve meyveleri her salı kurulan bu pazarda satıp, en azından pazar ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz. Vatandaşlarımız doğal olan bu ürünler ile köy tereyağı, süt ve peynire yoğun ilgi gösteriyor. Bizler de bu satışlardan elde ettiğimiz gelir ile aile bütçemize küçük de olsa bir katkı sağlıyoruz.” dedi. Pazarda erik, salatalık, süt ve peynir satan Fatma Akkoç (60) ise ”Bahçemiz ve hayvanlarımız var. İhtiyacımızdan fazla olan ürünlerimizi kurulan bu pazarda satıp ihtiyaçlarımızı karşılıyoruz.” diye konuştu. Vatandaşlar da özellikle taze meyvelere ve köy tereyağı, peynire yoğun ilgi gösteriyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.