Dolar 34,0085
%-0.03
Euro 37,9205
%0.15
Altın 2.826,620
%0.05
Bist-100 9.577,00
%-1.12

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Salomon Çeşme Yarı Maratonu koşuldu: Ödüller verildi

Salomon Çeşme Yarı Maratonu koşuldu: Ödüller verildi

Salomon Çeşme Yarı Maratonu'nun 21K parkurunda erkeklerde 1:09.33.07 dereceyle Üzeyir Söylemez, kadınlarda ise 1:29.29.07 dereceyle İpek Öztosun birinci oldu.

  • Ege Postası
  • 04.05.2024 - 15:50
  • Güncelleme: 04.05.2024 - 20:13

Çeşme Kaymakamlığı'nın desteğiyle Çeşme Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen Salomon Çeşme Yarı Maratonu, 21 ülkede 1745 sporcunun katıldığıyla koşuldu. Yarışta 21K'lık parkurda erkeklerde birincilik 1:09.33.07 derece elde eden Üzeyir Söylemez, ardından 1:29.29.07 dereceyle İpek Öztosun liderlik kürsüsünde yer aldı. 10 K'lık parkurda ise erkeklerde 0:34.31.81 dereceyle Bedri Şimşek birinciliği elde ederken, 0:40.17.43 derece elde eden Özlem Işık kürsünün birinci sırasına adını yazdırdı.

Çeşme, Ilıca ve Alaçatı'nın olağanüstü güzelliklerindeki organizasyon, "Denizin Sesi, Adımların Ritmi: Çeşme'de Koş!" sloganı koşulmuştu. 21K'lık Yarı Maratonda; 380'i erkek, 93'ü kadın olmak üzere 473 sporcu yer aldı. 10 K'lık yarışa ise 749'u erkek, 523'ü kadın olmak üzere bin 272 sporcunun katılması sağlandı.

Başlangıçlar; Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Murat Dokumacı, Argeus Travel & Events Kurucu Ortağı Aydın Ayhan Güney, Salomon Türkiye Genel Müdürü Atilla Kuduoğlu, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Onur Gülin, Çeşme Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nuri Büyükateş verdi.

ÇEVRE DUYARLILIĞI İÇİN ELEKTRİKLİ ARAÇLAR GÖREV ALDI

Elektrikli otomobil şirketi BYD, Salomon Çeşme Yarı Maratonu'na elektrikli araçlarla destek verdi.

Bu sene düzenlenen Salomon Çeşme Yarı Maratonu, çevreye ulaşmak anlamında da önemli bir adım attı. Daha çevreci bir etkinlik için yola çıkan Salomon Çeşme Yarı Maratonu'nda görevli araçlar, BYD elektrikli otomobiller tarafından piyasaya sürüldü.

MEDYA SPONSORU D-SMART

D-Smart, Salomon Çeşme Yarı Maratonu'nu naklen yayınladı. Çeşme, Ilıca ve Alaçatı'nın doğal güzelliklerinin arasındaki yarış, D-Smart 77. Kanal Spor Smart ve D-Smart GO'da izleyicileriyle buluştu.

21K'DA DERECEYE GİRENLER

Salomon Çeşme Yarı Maratonu'nun 21K'lık parkurunda kayıtlı isimler belli oldu.

Erkeklerde; ÜzoRunning takımından 1:09.33.07 derece elde eden Üzeyir Söylemez birinciliğe imza attı. İkinci Salomon Türkiye'den Kamil İnak 1:13.27.47 dereceyle, üçüncü ise Manisa Büyükşehir Belediye Spor Kulübü'nden 1:16.31.10 dereceyle Ahmet Bayram oldu.

Kadınlarda; İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nden 1:29.29.07 dereceyle İpek Öztosun birinciliği elde etti. İkinci Salomon Türkiye'den 1:31.20.30 dereceyle birinci olan Beyza Güzel, üçüncüsü ise Bodrum Runnig Club'dan 1:33.02.48 dereceyle birinci olan Fatma Taş oldu.

10K'DA DERECELER

Yarışın bir diğer parkuru olan 10K'da ise erkeklerde; Birinciliği Vestel RoadRunner Team'den Bedri Şimşek 0:34.31.81 dereceyle elde etti. İkinci 0:35.24.12 derece elde eden Kaan Miyazaki Öztürk ise üçüncülük kürsüsüne Metropolis Runnes takımından 0:35.57.00 dereceyle Osman Erkam Şafak yerleşti.

Kadınlarda; Manisa BBSK'dan 0:40.17.43 dereceyle birinci olan Özlem Işık, Gaziemir Belediye Spor Kulübü'nden 0:40.56.51 dereceyle ikinci, Salomon Türkiye'den üçüncüsü 0:41.56.50 dereceyle büyüklerden Aysel Yalaç Dolay elde etti.

SÜRPRİZ EVLİLİK TEKLİFİ

Salomon Çeşme Yarı Maratonu 10K parkurunda Alaçatı'dan verilen start sonrasında Çeşme Merkez'de sporcular finişe ulaştı. Yarış sonunda ise sürpriz evlilik teklifi gerçekleşti. Emre Sobacı, kız arkadaşı Özlem Dağcı'ya bitişi sonrasında evlilik teklifinde bulundu. Özlem Dağcı duygulu anlar yaşarken teklifini kabul etti. Sporu yedi iki kişi olarak organizasyonda yer aldıklarını dile getiren çift, çok heyecanlı anlara yaşadıklarını belirtti. Diğer yarışçılar da Emre Sobacı-Özlem Dağcı çiftinin alkışlarla mutluluğa ortak oldu.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Bu sene düzenlenen Salomon Çeşme Yarı Maratonu'nda ödüller sahiplerini buldu. Çeşme Merkez'de kalan sporculara ödülleri; Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Onur Gülin, Çeşme İlçe Emniyet Müdürü Murat Dokumacı, Salomon Türkiye Genel Müdürü Atilla Kuduoğlu, Salomon Türkiye Markalar Direktörü Orçun Kutluad, Çeşme Gençlik ve Spor Müdürü Nuri Büyükateş, Argeus Travel & Etkinlikler Kurucu Ortağı Aydın Ayhan Güney takdim etti.

KAYMAKAM MARAŞLI: ÇEŞME'NİN HER ZAMAN TURİZM VE SPORLA ANILMASINI ARZU EDİYORUZ

Yarışın ardından açıklamalarda bulunan Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, "Güzel Çeşme'mizde Argeus Travel & Events'in bu sene ikincisini düzenlediği Salomon Çeşme Yarı Maratonu'na misafirlik mutluluğunu sürdürüyor. Çeşme'nin her zaman turizm ve sporla anılmasını arzuladığımız için bu Geçen hafta Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na başladık. Bu hafta Salomon Çeşme Yarı Maratonu'nda yarışıldı. Bu tarz etkinliklerin bölgemizde artmasını ve dünya çapında duyulmasını arzu ediyorduk.

BAŞKAN DENİZLİ: ÇEŞME SPOR DOSTU BİR YER

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ise, "Bin 700'ün üzerinde sporcunun katıldığı yarı maratonumuz gerçekten çok başarılı geçti. Kazasız bol eğlence ile sağlıklı yaşamla geçti. Çeşme spor dostu bir yer. Daha da iyi olması için her sene üzerinde katarak çalışmaya devam ediyor. Organizasyonda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Gerçekten bu tip organizasyonlar için canla çalışıyorlar. Bu bölgede turizmimize katkı sağlıyoruz" diye konuştu.

AYDIN ​​AYHAN GÜNEY: ORTA VADEDE HIZLA BÜYÜYECEK ORGANİZASYON

Argeus Travel & Events Kurucu Ortağı Aydın Ayhan Güney de, "Öncelikle her şey yolunda gittiği için çok mutluyuz. Bizler ayrılar için en büyük stres kaynağı kaza belanın olması ki yarışımızda bir durumu yoktu. Bin 745 kişi ile gerçekten güzel bir gün geçti. Sporcular da gördük Gelenler çok memnun. Hem spor yapıyorlar hem de eğleniyorlar. Yerel desteklerimiz de gösterilecek düzeyde. Orta hızla büyüyecek organizasyon olarak Çeşme'nin de güzelliği ile birlikte" şeklinde konuştu.

ATİLLA KUDUOĞLU: ÖNÜMÜZDEKİ YIL MARATONA ÇEVİRMEYİ PLANLIYORUZ

Salomon Türkiye Genel Müdürü Atilla Kuduoğlu ise, "Bu yılın ikincisini Salomon Çeşme Yarı Maratonu'nun gerçekleştirdiği. Geçen yıl yaklaşık bin kişi katılmıştı bu sene sayısını bin 745'e çıkardık. Ülkemizin nadide tatil beldelerinden Çeşme'de bu kutlama yapmaktan dolayı çok mutluyuz. Yarışı Yerel yönetim ve devlet erkanının da atkıları çok teşekkür ediyoruz.

İPEK ÖZTOSUN: ÇOK KEYİFLİ BİR PARKUR

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü'nden 1:29.29.07 dereceyle İpek Öztosun kadınlar 21K'da birinciliği elde etti. Öztosun, "Çok keyifli bir parkur. Ben de İzmir'de yaşıyorum, o yüzden buraya antrenman için sık sık geliyorum. Güzel bir atmosferde, güzel bir havada koştum. Geçen yıl aynı şekilde 21K koşmuştum. Genel klasmanda ikinci olmuştum, bu sene birinciliğe Ayrıca turnuvaya katıldım ve mutlu oldum beni" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.