Dolar 34,0256
%0.02
Euro 37,8878
%0.06
Altın 2.825,770
%0.02
Bist-100 9.577,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şam: İsrail'i BM'ye şikayet etti

Şam: İsrail'i BM'ye şikayet etti

Suriye yönetimi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne gönderdiği ayrı ayrı mektupta İsrail'in sınır ihlallerini şikayet etti. Mektuplarda, " Ülke egemenliğine yönelik her türlü saldırılarda...

  • Ege Postası
  • 22.05.2013 - 12:00
Suriye yönetimi, Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne gönderdiği ayrı ayrı mektupta İsrail'in sınır ihlallerini şikayet etti. Mektuplarda, " Ülke egemenliğine yönelik her türlü saldırılarda Suriye’nin anında karşılık verme hakkı bulunuyor" ifadesi kullanıldı.

Suriye resmi haber ajansı SANA'da yer alan habere göre Suriye Dışişleri Bakanlığı, BM Genel Sekreterliği ve BM Güvenlik Konseyi'ne gönderdiği mektuplarda Suriye tarafından İsrail’in bir devriye aracına ateş edilmesi savunularak, İsrail’in sınır ihlali yaptığı illeri sürüldü.
Mektuplarda, İsrail'e ait askeri aracın sınır ihlali yaptığı ve ateş hattına geçtiği iddia edilerek uluslar arası hukuk çerçevesinde saldırının yapıldığı, ardında İsrail tarafından Suriye topraklarına iki füze atıldığı belirtildi.

Uluslar arası kanunlardan doğan nefsi müdafaa hakkının kullanıldığının belirtildiği açıklamada, "Suriye’nin, toprak bütünlüğüne ve egemenliğine yönelik her türlü ihlale anında karşılık verme hakkı bulunuyor. Suriye, Güvenlik Konseyi'nden İsrail’in bu saldırılarına ve ihlallerine son vermesini talep ediyoruz ." denildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.