Dolar 34,1896
%0.08
Euro 38,1710
%0.01
Altın 2.894,550
%-0.88
Bist-100 9.660,00
%-1.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Samsun'da kurulan ASYA ekibi afetlere hazır

Samsun'da kurulan ASYA ekibi afetlere hazır

Kimse Yok Mu Samsun Şubesi bünyesinde kurulan ASYA ekibi, eğitim çalışmaları kapsamında uzmanlarından afet durumunda olaylara müdahale için gerekli olan temel bilgilerin eğitimini aldı.     Kimse Yok Mu Samsun Şubesi bünyesinde...

  • Ege Postası
  • 23.04.2013 - 14:47
Kimse Yok Mu Samsun Şubesi bünyesinde kurulan ASYA ekibi, eğitim çalışmaları kapsamında uzmanlarından afet durumunda olaylara müdahale için gerekli olan temel bilgilerin eğitimini aldı.

    Kimse Yok Mu Samsun Şubesi bünyesinde kurulan ve ismini Arama Kurtarma, Sağlık ve Yardım kelimelerinin baş harflerinden alan ASYA ekibi, afet sonrası yardım konularında aldığı eğitimlerini sürdürüyor. Ankara, İzmir, Gaziantep ve Erzurum gibi çok sayıda ilde oluşturulan ASYA gönüllüleri, Samsun'da da bir dizi eğitim çalışması yaptı. Ekip üyeleri uzmanlarından ip bağlama teknikleri, birinci derece enkaz, arama kurtarma gibi eğitimlerin ardından Samsun İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından verilen kurtarma, söndürme ve malzeme eğitimlerini aldı.

    Asya ekibinin önümüzdeki günlerde Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) eğitimlerini de alacağı belirtildi. Kimse Yok Mu Asya Samsun Şube Birimi Sorumlusu Uğur Yücel, ASYA ekiplerinin arama kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere; termal kameralar, dinleme cihazları, hava yastıkları, enkaz kırım ve kesme aletleri aydınlatma ekipmanları gibi hepsi son teknoloji ürünü farklı cihaz ve ekipmanlarla donatıldığını söyledi.

    Yücel, ASYA’nın yeniden organize edilmesiyle birlikte Kimse Yok Mu'nun, muhtemel bir afet durumunda afetzedelerin acil ihtiyaçlarını hemen ve yerinde karşılayabilmek maksadıyla acil barınma, gıda ve yaşam destek malzemesi stoklarını takviye ederek 24 saat içinde afet bölgesine gönderilmeye hazır tuttuğunu sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.