Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Samsun'daki 1 Mayıs kutlamasına vatandaş biber gazıyla geldi (2)

Samsun'daki 1 Mayıs kutlamasına vatandaş biber gazıyla geldi (2)

Samsun'daki 1 Mayıs kutlamalarına biber gazıyla birlikte gelen vatandaşla polis arasında tartışma yaşandı. Polise direnen vatandaş, "Siz Taksim'de biber gazı sıkarken iyi de biz yanımızda getirince mi su? diye tepki gösterdi.İstasyon...

  • Ege Postası
  • 01.05.2013 - 17:13
Samsun'daki 1 Mayıs kutlamalarına biber gazıyla birlikte gelen vatandaşla polis arasında tartışma yaşandı. Polise direnen vatandaş, "Siz Taksim'de biber gazı sıkarken iyi de biz yanımızda getirince mi su? diye tepki gösterdi.

İstasyon Mahallesi Cumhuriyet Caddesi üzerinde toplanan sivil toplum örgütleri, polisin sıkı güvenlik önlemleriyle karşılaştı. Arama yerine gelen ve üzerini aratmak istemeyen Engin isimli şahısla polis arasında tartışma yaşandı. Çantasında bulunan biber gazını polise vermek istemeyen vatandaş bir süre polislere direndi. Sivil polislerin araya girmesiyle sakinleştirilen şahıs polislere dönerek, “Siz Taksim’de vatandaşa biber gaz sıkarken iyi de biz alınca suç m? oluyor, vermiyorum biber gazını” dedi. Arama noktasından geçemeyeceğini anlayan vatandaş çantasındaki biber gazını çıkartıp gizlice tertip komitesinde görevli bir arkadaşına vererek içeriye girmeyi başardı. Arama noktasındaki bir diğer tartışma ise pankartını açmak istemeyen bir şahıs ile polis arasında yaşandı. Arama noktasından geçen şahıs geri dönerek kendisine küfür ettiğini ileri sürdüğü polisin üzerine yürümek istedi. Şahsı durduran polisler araya girerek olayın büyümesini önledi. Türk-İş ve KESK organizesindeki 1 Mayıs yürüyüşü ve mitingine CHP, ÖDP, OMÜ Öğrenci Kollektifleri, Halk Evleri, işçi sendikaları ile çok sayıda sivil toplum örgütü katıldı. Yürüyüşe 'Perşembe Akşamı' bisikletçileri bisikletleriyle gelirken, feminist kadınlar da mor balon ve pankartlarıyla yürüyüşteki yerlerini aldı. Gruplar daha sonra yürüyüşe geçti. Yaklaşık 1 kilometre yürüyen kortej Cumhuriyet Meydanı’nda vardı. Burada 1 Mayıs ile ilgili yapılan konuşmaların ardından gençler halaylar çekip eğlendi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.