Dolar 34,2138
%-0.02
Euro 37,5281
%0.14
Altın 2.876,700
%0.24
Bist-100 9.115,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Samsunlu servisçiler bağış uygulamasına dava açmaya hazırlanıyor

Samsunlu servisçiler bağış uygulamasına dava açmaya hazırlanıyor

Samsun Toplu Servis Taşımacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Binay, okul aile birliklerinin servis şoförlerinden öğrenci başına 10 lira bağış aldığını belirterek, uygulamanın iptal edilmesi için dava açmaya hazırlandıklarını...

  • Ege Postası
  • 27.06.2013 - 17:13
Samsun Toplu Servis Taşımacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Binay, okul aile birliklerinin servis şoförlerinden öğrenci başına 10 lira bağış aldığını belirterek, uygulamanın iptal edilmesi için dava açmaya hazırlandıklarını açıkladı.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Samsun Toplu Servis Taşımacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Binay, okulların ticarethaneye döndüğünü öne sürdü. Binay, “Servis şoföründen okul aile birliğinin öğrenci başına aldığı 10 lira ücret, öğrenci velisinin cebinden çıkıyor. Bizler 90 liraya yapacağımız taşımacılığı 100 liraya yapıyoruz. Okul aile birliklerine bağış vermeyen servis şoförleri, okul bahçesine alınmamakla tehdit ediliyor. Samsun merkezindeki okullarda uyuşturucu kullanma yaşı ortaokula kadar indi. Servis okula girmezse öğrenciyi okulun dışında bırakıyor. Öğrenci velisi daha sonra servis şoförünü ‘çocuğumu neden okul dışında bırakıyorsun’ diyerek rahatsız ediyor." dedi.

Samsun’da 985 adet C plakalı servis aracının faaliyette olduğunu söyleyen Samsun Toplu Servis Taşımacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Binay, 2011 yılında göreve geldikten sonra korsan taşımacılık yapan 311 adet aracı İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin destekleri ile engellediklerini söyledi. Şehirler arası yolcu taşımacılığı yapma yetkisine sahip D2 plakaların Samsun’un İlkadım, Atakum, Tekkeköy ve Canik ilçelerinde yetki dışı taşıma yaptığını öne süren Binay, “D2 plakalı araçlar yolcuyu şehirler arası yollarda bir yerden bir yere kadar götürebilir. Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde servis yapamıyorlar. D2 plakalara son gelen yasa ile 450 lira ceza yazılıp bırakılıyor, bizler buna da karşıyız. Bakanlık ve yetkililerden bu soruna bir çözüm bulmalarını talep ediyoruz." diye konuştu.

SERVİS ŞOFÖRLERİ YILIN HER AYI ÇALIŞMAK İSTİYOR

Öte yandan, C plakalı araçların okul taşımacılığı alanında sadece 9 ay çalışabildiğini, yılın üç ayı boş durduğunu belirten Samsun Toplu Servis Taşımacılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hüseyin Binay şunları kaydetti: “Bir servis aracı 12 çeşit vergi ödemek zorunda. C plakalı araçlar yılın 9 ayı çalışıyor, üç ay boş duruyor. Servis şoförlerinin başka geçim kaynağı yok. Servis şoförlerinin yılın her zamanı çalışabileceği yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesini talep ediyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.