Sanatçı Çankaya’ya, Rahmi Koç desteği
İzmir'in Çeşme İlçesi'nde geri dönüşüm sanatçısı olarak ünlenen ve atık malzemelerden ürettiği hediyelik eşyalarla Guiness Rekorlar Kitabı'na girmek isteyen sanatçı Okay Çankaya'ya, işadamı Rahmi Koç'tan destek geldi. Koç, Çeşme tatili sırasında Çankaya'nın atelyesini ziyaret etti.
- Ege Postası
- 19.10.2012 - 15:40
İZMİR-15 yıl önce hobi olarak başladığı atık malzemeden hediyelik eşya yapımını geliştirerek asıl mesleği haline getiren, kendisini 'geri dönüşüm sanatçısı' olarak nitelendiren 43 yaşındaki Okay Çankaya'ya büyük destek geldi. Ürünleriyle Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek istediği haberi basında yer alan Okay Çankaya, Rahmi Koç'un dikkatini çekti. Ağustos ayı sonlarında atelyesine gelen Rahmi Koç'un kendisiyle yakından ilgilendiğini ve bilgi aldığını anlatan Okay Çankaya, verdiği destek sözü için Rahmi Bey'e minnettar olduğunu söyledi. 2010 yılında Çeşme'ye yerleşen ve arka kısmını atelye olarak kullandığı küçük bir hediyelik eşya dükkanında cam şişeler, karton atıkları, yazar kasa ruloları, ipler, plastik pet bardaklar, kozalaklar, kürdanlar, mantarlar ve akla gelebilecek her türlü evsel katı atık materyallerle hediyelik eşyalar üreten Okay Çankaya, Rahmi Koç'un ziyaretiyle ilgili olarak şunları anlattı:
"Yaklaşık iki ay kadar önce Rahmi Koç atelyeme geldi ve geri dönüşüm malzemeleriyle yaptığım ürünleri inceledi. Ben de kendisine bilgiler verdim. Tüm bu ürünlerin bu küçücük atelyeden mi çıktığını şaşkınlıkla sordu. Yaptığım sandal ve gemilere büyük ilgi gösterdi. Ayrıca ürünlerin geri dönüşümden yapıldığını öğrenince şaşkınlığı daha da artı. İki adet sandal, buzdalabı magneti olan Alaçatı yeldeğirmeni, yarım gemi, yan gemi, sakız ağacı satın aldı. Bu yaptığım işte mutlaka istediğim yere geleceğimi, gece gündüz çalıştığımı duyduğunu belirttikten sonra, Atatürk'ün 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir' sözünü bana hitaben söylemesi beni çok gururlandırdı. Ülkemizin sanatçılara ihtiyacı olduğunu, fakat yaptığım bu sanatı hiçbir yerde görmediğini, mutlak suretle bu konu üzerinde durulması gerektiğini anlattı. Atölyemi de mutlaka büyütmem gerektiğini ifade etti. Kendisine hedefimin Guinness Rekorlar kitabına girmek olduğunu söylediğimde ise çok ilgi gösterdi ve bana bu konuda nasıl bir katkıda bulunabileceğini araştıracağını söyledi ve gitti."
ÜRÜNLERİ RAHMİ KOÇ MÜZESİ'NDE SERGİLENECEK
Bu görüşmeden yaklaşık bir hafta sonra da Rahmi Koç Müzesi'nden kendisini aradıklarını kaydeden Okay Çankaya, "Müze müdürü Ertuğrul Duru yaptığım ürünlerin resimlerini istedi. Gönderdiğim resimleri beğenmişler, fiyatlarını sordular. Fiyatlarını da yazdım ve gönderdim. Şimdi değerlendiriyorlar. Rahmi Koç Müzesi'nde ürünlerimin olması benim açımdan çok onur verici bir şey. Bir de bu ürünlerin Çeşme'den gidecek olması beni daha çok mutlu ediyor" diye konuştu.
KURS AÇMASINI İSTEMİŞLER
Okay Çankaya ayrıca Mart ayında Hürriyet, Milliyet ve Posta gazeteleri ile çeşitli internet sitelerinde haberin yayınlanması üzerine bu işle uğraşmak isteyen birçok kişinin kendisiyle temasa geçtiğini, kurs açıp açmayacağını sorduğunu belirterek, yaptığı çalışmalardan dolayı da tebrik telefonları aldığını söyledi. Çankaya, haberlerine yer veren basın kuruluşlarına teşekkür etti.(DHA)
Yorum Yazın