Dolar 34,6912
%0.26
Euro 36,6508
%0.1
Altın 2.970,740
%1.23
Bist-100 9.623,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sanayi şehri Denizli, tarımın da merkezi oluyor

Sanayi şehri Denizli, tarımın da merkezi oluyor

Denizli Valisi Abdülkadir Demir sanayi, tekstil, traverten ve turizmde merkez olan şehrin, yeni yatırımlarla tarım ve hayvancılıkta da merkez haline geldiğini söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Denizli Ticaret...

  • Ege Postası
  • 20.05.2013 - 17:15
Denizli Valisi Abdülkadir Demir sanayi, tekstil, traverten ve turizmde merkez olan şehrin, yeni yatırımlarla tarım ve hayvancılıkta da merkez haline geldiğini söyledi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Denizli Ticaret Odası (DTO)’nda “Meyve ve Bağ” konulu bir sektör toplantısı yapıldı. Toplantıya Vali Demir, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Denizli Ticaret Borsası (DTB) Başkanı İbrahim Tefenlili ve sektör temsilcileri katıldı.

Tarım ve hayvancılıkta ekonomiye daha çok girdi sağlanmasının sektördeki firmaların daha güçlü olmasıyla mümkün olabileceğini, bunda da koordinasyona ihtiyaç olduğunu ifade eden Demir, “Denizli’de meyve sektörü, toplam tarım alanları içinde çok daha önemli bir konumda. Ayrıca ekonomi ve ihracat anlamında çok öncelikli halde fakat bu sektörle de ilgili yapması gereken çok iş var. Denizli’de bugüne kadar 500 dönümde termal kaynaklarla seracılık yapılıyordu. Kentin potansiyelini düşündüğümüzde çok düşük bir miktar. Çalışmalarımızla Türkiye’de ilk olan Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni hayata geçirdik. 10 Haziran 2013'te tahsis ihalesi yapılacak. Ülkemizin termal kaynaklarının değerlendirilmesi açısından bu yatırımı çok önemli buluyoruz. İhaleye çıkacak alanlar, tamamen sera için ayrıldı. Hedefimiz, 6 ay içinde altyapı çalışmalarını bitirerek yıl sonuna doğru yatırımcılarımıza arsaları teslim etmek.” dedi.

DTB Başkanı Tefenlili de ekimi dikimi yapılacak ürünlerden daha çok para kazanmak isteyen üreticinin, pazar araştırmasını iyi yapması gerektiğini belirtti. Denizli’den birçok ülkeye tarım ürünleri ihraç edildiğini vurgulayan Tefenlili, “Dünyada alıcı firmalar, ülkeler nasıl ürün istiyor, iyi bilmek lazım. Piyasada çok iyi araştırma yaparak, pazarı açık ürünlerin ekimi dikimi yapılmalı.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.