Sanayiciler teknik kolej istiyor
Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KESİAD) tarafından düzenlenen ve 2017 yılının son Perşembe kahvaltısında KESİAD üyeleri bir araya geldi.
- Ege Postası
- 24.12.2017 - 10:58
Yatırım firması OmeKoop’un sponsorluğunda Kemalpaşa Ramada Otel’de düzenlenen toplantıya, Kemalpaşa Kaymakamı Kemal Kızılkaya, Kemalpaşa İlçe Emniyet Müdürü İbrahim Coşkun, EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ) Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Porsuk, İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Küçükkurt ve KESİAD üyeleri katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Ticaret Odası Başkan Adayı Zeki Yöndem, ülkemiz nüfusunun yarısının 30 yaşın altında olduğunu ifade ederek, bu sebeple eğitimin çok önemli olduğunu söyledi. Yöndem, “Bu anlamda sanayicilerin ihtiyacı olan nitelikli elemanları yetiştirmenin yolu da eğitimden geçiyor. Bu anlamda özellikle bölge OSB’lerin ihtiyacı ve yönlendirmesine uygun olarak teknik kolejlerinin hayata geçirilmesi şarttır. Bu girişime de başta Sanayi Odaları ve OSB’lerin öncülük etmesi büyük fayda sağlayacaktır. Bu anlamda İzmir’in ilk teknik kolejinin Kemalpaşa’da kurulması hem ilçemiz hem de KOSBİ için çok iyi olur” diye konuştu.
ODALAR MÜDAHİL OLMALI
Yöndem, ihalelerinde yerli malı teklif eden firmalara yüzde 15 oranında fiyat avantajı sağlanma zorunluluğu getirilmesinin Türkiye’nin cari açığını düşürme yönünde büyük katkı sağlayacağını söyledi. Bu uygulamanın sağlıklı yürüyebilmesi için odalara görev düştüğünü ifade eden Yöndem, “Teknik şartname, ihale yapan kurum ve firmaların takdirine bırakılmamalı. Burada odalarımıza büyük görevler düşüyor. Bu teknik şartnameler odaların gözetiminde hazırlanırsa ülkemizin cari açığının önemli oranda düşeceğine inanıyorum” diye konuştu.
Toplantıda konuşan 'EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu ise, Endüstri 4.0’in temeli olan eğitim konusunu ele aldı. Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında hayata geçirilmiş olan Köy Enstitüleri projesinin bugün dünyada eğitim alanında bir numara olan ülkelerin uyguladığını ifade eden Gökçüoğlu, “1930’lu yıllarda tüm Türkiye’nin her bölgesinde kurulan ve teorik ve uygulamayı bünyesinde harmanlamış olan Köy Enstitüleri deneyimi ülke tarihimizin en önemli hamlelerinin başında geliyordu. Bugün eğitim alanında dünyanın en iyisi sayılan Finlandiya neredeyse birebir köy enstitülerimizin programını uyguluyor. Endüstri 4.0’ın konuşulduğu bugünün dünyasında nitelikli iş gücü yaratmak istiyorsak doğru yöntem Köy Enstitüleri yöntemidir” diye konuştu.
OmeKoop ortaklarından Dr. Fuat Unat ise, bir yatırım grubu olan OmeKoop hakkında sanayicilere bilgi verdi. Unat, 10 bin kişilik bir yatırım grubu olduklarını belirterek en son projeleri olan Serenity Bodream hakkında KESİAD üyelerine bilgi verdi.
Toplantı, konuşmaların ardından İbrahim Gökçüoğlu ve sponsor firma temsilcisine plaket takdim edilmesiyle sona erdi.
Yorum Yazın