
Sancılı sürece 'ağabey' bakışı!
CHP İzmir’de 2004 ve 2009’a göre açıklanan adaylara tepkiler 2014 öncesi daha uzun süreli ve sert olurken, son 10 yılda İl Başkanlığı makamında oturmuş partinin ‘ağabey’ pozisyonundaki isimleri yaşanan süreci değerlendirdi. ‘Ağabey’ pozisyonundaki isimleri yaşanan süreci değerlendirdi.
- Ege Postası
- 13.02.2014 - 17:51
2004 ve 2009’a göre açıklanan adaylara tepkiler 2014 öncesi daha uzun süreli ve sert olurken,son 10 yılda İl Başkanlığı makamında oturmuş partinin ‘ağabey’ pozisyonundaki isimleri yaşanan süreci değerlendirdi.
Tacettin Bayır: “ Anketlere kimse bakmamış. Tek faktör Kocaoğlu olmuş.Son il kongresinde Levent Eyipişiren ve bana oy verenlerin kellesi gitmiş”
Selçuk Ayhan: “Aday gösterilmeyenler başarısız oldukları,yada kamuoyu tarafından kabul görmedikleri için değil,siyasi nedenle gösterilmediler. Ancak bize düşen,duygularımızı içimize gömüp,partimizin adaylarına destek vermektir”
Ekrem Bulgun: “ Genel Merkezin takdiri… Adaylara tepki var. Eğer yanlışlık yapılmışsa hesabını kurultayda verirler. Partiden herkesin ayrılma hakkı var. İl Başkanı makamında oturan birinin partiden ayrılanlara ‘dönek’ demesi doğru değil”
Rıfat Nalbantoğlu:” Aday belirleme yöntemi buysa buna karar verildiyse sonuçlarına herkes katlanacak. Ancak yöntem bence doğru değil. Her bölgede üyelerin görüşü alınabilirdi. Bütünüyle içimize siniyor mu hayır. Ama PM hepimizin adına görev yapıyor. Sonuçta MYK ve PM’nin oluşumuna bizim imzamız var. Sağduyulu olmak gerek.
Yorum Yazın