Dolar 34,0908
%0.02
Euro 37,9498
%0.13
Altın 2.819,390
%0.11
Bist-100 9.774,00
%0.17

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şanlıurfa’da binlerce vatandaş Mısır ve Suriye için yürüdü

Şanlıurfa’da binlerce vatandaş Mısır ve Suriye için yürüdü

Şanlıurfa'da Cuma namazının ardından çok sayıda vatandaş, Mısır ve Suriye'de yapılan katliamları kınamak için bir araya geldi. Şehirdeki çeşitli sivil toplum kuruluşları öncülüğünde buluşan grup, Mısır ve Suriye yönetimine lanet...

  • Ege Postası
  • 23.08.2013 - 16:52
Şanlıurfa'da Cuma namazının ardından çok sayıda vatandaş, Mısır ve Suriye'de yapılan katliamları kınamak için bir araya geldi. Şehirdeki çeşitli sivil toplum kuruluşları öncülüğünde buluşan grup, Mısır ve Suriye yönetimine lanet okudu, beddua etti. Vatandaşlar Mısır ve Suriye halkının yanında yer aldıklarını söyledi.


        Balıklıgöl Platosu'nda toplanan binlerce vatandaş, Haşimiye Meydanı ve Atatürk Bulvarı'ndan yürüyerek Topçu Meydanı'na geldi. Burada yapılan basın açıklamasını Verenel Derneği Başkanı Ahmet Sevim okudu. Suriye'de kimyasal silahların kullanımı sonucu katledilen Suriyelileri hatırlatan Sevim, İslam alemini birlik olmaya davet etti. Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği'ne (AB) seslenen Sevim, "Buzlar arasına sıkışmış bir balina için dünyayı ayağa kaldırıyorsunuz da kimyasal silahlarla öldürülen binlerce bebek ve kadın için niçin sesiniz çıkmıyo? Sesinizin çıkması için öldürülenlerin Yahudi ve Hristiyan mı olması gerekiyor'" diye sordu.

        Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.