Dolar 34,2575
%0.05
Euro 37,6179
%0.05
Altın 2.880,110
%-1.01
Bist-100 9.045,00
%0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şanlıurfa’da iz bırakanların gecesi

Şanlıurfa’da iz bırakanların gecesi

Kanal Urfa tarafından ikincisi düzenlenen ‘İz bırakanlar’ gecesinde 22 kişiye plaket verildi. Siyaset, müzik, sinema, sanat ve spor dalında ödüllerin verildiği gecede Bediüzzaman, Şivan Perwer, İbrahim Tatlıses, Akif İnan gibi birçok önemli...

  • Ege Postası
  • 16.04.2013 - 15:10
Kanal Urfa tarafından ikincisi düzenlenen ‘İz bırakanlar’ gecesinde 22 kişiye plaket verildi. Siyaset, müzik, sinema, sanat ve spor dalında ödüllerin verildiği gecede Bediüzzaman, Şivan Perwer, İbrahim Tatlıses, Akif İnan gibi birçok önemli şahsiyet ödüle layık görüldü. Gecenin sürprizi ise Şivan Perwer’den geldi. Perwer telefon bağlantısı ile hemşerileri ile sohbet etti.

Urfa CTY AWM’de gerçekleşen gecede yerel ses sanatçıları birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Gecede tamamına yakını Şanlıurfalı olan 22 kişiye plaket verildi. Yılın din adamı ödülüne Bediüzzaman layık görülürken, ödülü onun adına talebesi Abdulkadir Badıllı aldı. Ses sanatçısı dalında yılın ödülüne Şanlıurfalı sanatçılardan İbrahim Tatlıses, Şivan Perver, Ferhat Göçer, Müslüm Gürses, Münevver Özdemir ve Nuri Sesigüzel layık görüldü. Mazereti olup da ödülünü almaya gelemeyen Şivan Perver’in ödülünü kardeşi Halil Aygün alırken, İbrahim Tatlıses’in Ödülünü bir yakını, Ferhat Göçer’in ödülünü ise Yaylak Belediye Başkanı İbrahim Halil Göçer aldı.

PERWER TELEFON BAĞLANTISI YAPTI

‘İz bırakanlar’ gecesine telefon bağlantısı ile katılan Ünlü ses sanatçısı Şivan Perwer, hemşerilerine sürpriz yaptı. Konuşmasına Türkçe başlayan Perwer Kürtçe ile devam etti. Şanlıurfa’yı milletler mozaiği olarak tanımlayan Perwer, “Urfa; Arapların, Kürtlerin, Türklerin ve başka milletlerin yaşadığı çok renkli bir şehir. Benim memleketim, Urfa’yı çok seviyorum. Bütün misafirlerinizi selamlıyorum. Beni ödüle layık gördüğünüz için çok mutluyum.” dedi.
Şanlıurfa’nın önemli ses sanatçılarını yetiştirdiğini sözlerine ekleyen Perwer, “Şanlıurfa peygamberler şehri, çok önemli sanatçılar yetiştirmiş, tarihi bir kent bu nedenle bu topraklarda doğduğum için çok mutlu ve gururluyum. Şanlıurfa’nın değeri bilinmeli” ifadelerine yer verdi.

PERWER AİLESİ BARIŞ İSTEDİ

Yıllardır barışın tesisi için önemli mesajlar veren Şivan Perwer’in ödülünü almak için ağabeyi Halil Aygün ve Mustafa Aygün kardeşler de barış mesajını verdi. Ödül sonrası yaptıkları açıklamada barış istediklerini vurgulayan Halil Aygün, “Hepimizin kardeş olmasını istiyorum. Kan olmasın, anaların gözyaşları akmasın diyoruz. Barış çok güzel bir şey.” diye konuştu. Perwer’in vatan hasreti çektiğini aktaran ağabey Aygün, henüz ortamın hazırlanmadığını, ancak hasretin son bulmasına az zaman kaldığını sözlerine ekledi.
Uzun yılların ardından iki ay önce Perwer’i gördüğünü aktaran kardeş Mustafa Aygün ise, Perwer’in çok dürüst bir insan olduğunu, bir an önce dönmesini istediğini anlattı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.