Dolar 32,6571
%0.3
Euro 35,4077
%0.32
Altın 2.506,630
%1.59
Bist-100 10.852,00
%-0.19

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sapkın şeyhe jet iddianame: 55 yıla kadar hapsi isteniyor

Sapkın şeyhe jet iddianame: 55 yıla kadar hapsi isteniyor

Türkiye'yi sarsan dergahta çocuğa yönelik cinsel istismar olayı ile ilgili iddianame 6 günde jet hızıyla hazırlandı. Fatih Nurullah takma adını kullanan Uşşaki tarikatı şeyhi Eyyup Fatih Şağban "zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı" ve "çocuğa karşı cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından hakim karşısında çıkacak. İddianameye göre sapkın şeyh için 18 yıldan 55 yıl 1 ay 15 güne kadar hapis cezası istendi.

  • Ege Postası
  • 05.09.2020 - 15:50

Sakarya Akyazı’daki Uşşaki tarikatı dergahında 12 yaşındaki kız çocuğuna yönelik cinsel istismar olayı ile ilgili iddianame hazırlandı.

Soruşturmayı yürüten Akyazı Cumhuriyet Başsavcılığınca iddialara ilişkin hazırlanan fezleke, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca Fatih Nurullah olarak bilinen Eyüp Fatih Şağban hakkında hazırlanan ve 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen 4 sayfalık iddianamede, "zincirleme şekilde çocukların cinsel istismarı" suçundan 15 yıldan 40 yıl 1 ay 15 güne kadar, "çocuğa karşı kişiyi cinsel amaçlı hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Sanığın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

NE OLMUŞTU'

Sakarya'nın Akyazı ilçesine bağlı Kuzuluk mahallesinde yaşayan ve kendini Uşşaki tarikatı lideri olarak tanıtan Fatih Nurullah, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle geçen perşembe günü tutuklanmıştı. Sapık tarikat liderinin, mağdur çocuğun babasını olayı örtbas etmeye ikna etmeye çalışırken kullandığı ifadeler ise mide bulandırmıştı. Sözcü'ye konuşan 12 yaşındaki çocuğun babası F.A., Fatih Nurullah'ın 2019 Temmuz ayından itibaren küçük kızı istismar etmeye başladığını ve olayı örtbas etmek için de kendilerine 70 bin lira teklif ettiğini söylemişti. (Sözcü/AA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.