Dolar 34,0420
%0.07
Euro 37,9004
%0.09
Altın 2.822,220
%-0.1
Bist-100 9.743,00
%1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şarkışla'da Aşık Veysel Kültür ve Sanat Festivali yapılacak

Şarkışla'da Aşık Veysel Kültür ve Sanat Festivali yapılacak

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde 6 Temmuz'da Aşık Veysel Kültür ve Sanat Festivali yapılacak. Şarkışla ve Aşık Veysel’in köyü Sivrialan’da bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek. Festival ile ilgili açıklamalarda bulunan Şarkışla Kaymakamı...

  • Ege Postası
  • 28.06.2013 - 14:27
Sivas’ın Şarkışla ilçesinde 6 Temmuz'da Aşık Veysel Kültür ve Sanat Festivali yapılacak. Şarkışla ve Aşık Veysel’in köyü Sivrialan’da bir dizi etkinlik gerçekleştirilecek.

Festival ile ilgili açıklamalarda bulunan Şarkışla Kaymakamı Davut Gül, bu yıl 20.'si düzenlenecek festivalin hazırlıklarının tamamlandığını, 6 Temmuz günü Aşık Veysel Parkı'nda festivale start verileceğini ve Şemsi Efendi Konağı'nın açılışının yapılacağını söyledi. Kaymakam Gül, "Aşık Veysel’in köyü Sivrialan’da bulunan mezarını ziyaret edip Aşık Veysel Müzesi ek binası açılışını yapıp, yemek yenilecek ve ardından aşıkların programı ile Türk Halk Müziği sanatçısı Nilüfer Sarıtaş bir konser verecek.” dedi.

Festivalin Nilüfer Sarıtaş ve Yusuf Güney’in verecekleri konserlerin ardından sona ereceğini söyleyen Kaymakam Gül, "Dünya çapında ünü olan Aşık Veysel’e bugün herkesin daha fazla sahip çıkması gerekiyor. Uzaktan yakından tüm Aşık Veysel dostlarını festivalimize bekliyoruz. Festivale maddi manevi desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.