Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Seçim İşleri Başkanı Şentop: Gezi’nin hedefi siyasi ve ekonomik istikrardı

Seçim İşleri Başkanı Şentop: Gezi’nin hedefi siyasi ve ekonomik istikrardı

AK Parti Seçim İşleri Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Taksim Gezi Parkı olaylarının hedefinin ülkedeki siyasi ve ekonomik istikrar olduğunu söyledi. Şentop, protesto olayları ile Türkiye'yi siyasi...

  • Ege Postası
  • 29.06.2013 - 14:38
AK Parti Seçim İşleri Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Taksim Gezi Parkı olaylarının hedefinin ülkedeki siyasi ve ekonomik istikrar olduğunu söyledi. Şentop, protesto olayları ile Türkiye'yi siyasi ve ekonomik istikrar bakımından sarsmak, sonrasında da ekonomik istikrarsızlığın amaçlandığını kaydetti.

AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı, 3. Bölge Toplantısı’nı Samsun’da yaptı. Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde gerçekleşen toplantıda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, Taksim Gezi Parkı olaylarına değindi. Olayların perde arkasındaki amacın Türkiye'yi siyasi ve ekonomik istikrar bakımından sarsmak, sonrasında ekonomik istikrarsızlığa götürmek olduğunun altını çizen Prof. Dr. Şentop, “Bunlar yapılırken Gürcistan ve Brezilya'daki gibi sonuçlar beklenmiştir. Ancak, bu hesaplar ülkemiz üzerinde tutmamıştır. Bunlar yaptıkları hesaplarda ve planlarda, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarının ne kadar güçlü olduğunu hesaplayamadılar." dedi.

"KALPTE TASDİKİ SAĞLAMAYA TALİBİZ"

AK Parti’nin yarın seçim olacakmış gibi her zaman hazır olduğunu ifade eden Seçim İşleri Başkanı Mustafa Şentop, “Biz seçimlere onlar gibi bakmıyoruz. Bizim gözümüzde seçimler belli bir tarihte sandık kurulup, kişilerin oylarını sandığa attığı günden, dönemden ibaret değil. Biz seçimleri milletimizin fikrini, görüşünü, kanaatini açıkladığı, diliyle ikrar ettiği bir dönem olarak görüyoruz. Seçim günü, sandıkta ortaya konulan irade, seçim günü oluşan bir irade değil. Bunun bir arka planı var. Oy verilmeden önce kalp ile önceden bir tasdik vardır. İşte bu seçim günü oluşan bir şey değil. Bu seçimden çok önce olan bir durum. Bizim bakış açımız budur. Öncesinde kalpte tasdiki sağlamak ve biz ona talibiz.” şeklinde konuştu.

"İSTENİLEN BAŞARI VE HEDEFİ YAKALAYACAĞIZ"

AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise seçimlerde il genelinde istenilen başarı ve hedefi yakalayacaklarını söyledi. AK Parti’nin bir seçim bittiğinde hemen diğerinin hazırlıklarını yapan bir parti olduğuna dikkat çeken Köktaş, “AK Parti günübirlik düşünen bir parti değil, ileri projeksiyonlarla düşünebilen kendisini yenileyebilen bir partidir. Gündeme gelebilmek için AK Parti üzerinden gitmeleri gerektiğini biliyorlar. Çünkü onların millete anlatacak, milletle paylaşacak bir planları, projeleri bir hedefleri yok. Sandık bizim için önemli 2014 seçimlerinde Samsun ve Sinop'ta kaybedilen mevzileri geri alarak AK Parti bayrağını oralara dikeceğiz. Buraları ‘AK Belediyecilik’ anlayışı ile hizmetle tanıştıracağız." ifadelerini kullandı.

Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı İstanbul Milletvekili Mustafa Ataş, Seçim İşleri Başkan Yardımcısı ve 3. Bölge koordinatörü Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Seçim İşleri Başkanı Feza Koçak, Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, ilçe Başkanları, İl ve İlçe Kadın Kolları Başkanları, İl ve İlçe Gençlik Kolları Başkanları ve İl ve İlçe Seçim İşleri Başkanları'nın katıldığı toplantı, SKM kuruluş ve çalışma esasları, Samsun ve Sinop illeri ve bağlı ilçelerinin genel değerlendirmesi, sandık esaslı çalışma, sunumların müzakeresi ve değerlendirme konuşmaları ile sona erdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.