Seferihisarlı çocuklara Masalevi
Seferihisar Belediyesi, 4-5 yaşlarındaki çocukların eğitimine katkı sağlayacak Masalevi’ni, yazar Sunay Akın’ın da katıldığı törenle açtı. Akın, İstanbul Oyuncak Müzesi ve Seferihisar Masalevi’nin kardeş kurumlar olacağını ve ortaklaşa çalışmalar yapacaklarını açıkladı. Bu model dünyada ilk kez uygulanacak
- Ege Postası
- 17.06.2016 - 10:48
Seferihisar Belediyesi masal ekseninde gerçekleştirilecek bir eğitim projesi hazırladı. Seferihisar Toplu Konutları karşısında belediyeye ait bina düzenlenerek eğitime hazır hale getirildi. Masalevi törenle faaliyetlerine başladı. Açılışa Kaymakam Resul Çelik, Belediye Başkanı Tunç Soyer, yazar Sunay Akın, çok sayıda vatandaş ve çocukları katıldı.
Açılışta konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer; “Belki de dünyada ilk kez uygulanacak bir modeli hayata geçirmeye hazırlanıyoruz. 4-5 yaş çocuklarına eğitimi masallarla başlatacağız. Masallar, çocuksu duyarlığı en iyi yansıtan ve çocukların hayal gücünü geliştiren en güçlü araçlardan biri. Çocukları geleceğe daha iyi hazırlamak, yaratıcılıklarını geliştirmek, sanatla buluşturmak, yabancı dil öğretmek ve onları değişen dünyayı iyi anlayan birer dünya vatandaşı olarak yetiştirmek istediğimiz için Masalevi’ni açıyoruz. Hayalini bizimle paylaşan eğitmenimiz Ebru Çaloğlu’nun da bizim için bir şans olduğunu düşünüyorum. Ayrıca bugün davetimizi kırmayıp bizimle olan sevgili Sunay Akın’a da çok teşekkür ediyorum. Onun burada olması yaptığımız her şeyi taçlandırdı, güvenimizi arttırdı. Ayrıca fikir ve önerileri her zamanki gibi yolumuzu aydınlatıyor” dedi.
YEREL YÖNETİMLERE MODEL SEFERİHİSAR
Ünlü yazar ve İstanbul Oyuncak Müzesi’nin kurucusu Sunay Akın açılışta yaptığı konuşmada; “Seferihisar Belediyesi, ülkemizde yerel yönetimler anlamında gerçekten model ve örnek alınması gereken bir yer. Tunç Soyer ve ekibinin yani burada yapılanların, çıkan ışığın bütün Türkiye’ye yayılması gerekiyor. O nedenle bugün Seferihisar’da olmam sürpriz değil. Virane bir yeri çocukların dünyasına kazandırmak, masallara açmak çok çok önemli. Çok üzücü haberlerin olduğu Türkiye'de, doğru girişimlerden bir tanesi bu. Masallar aslında geleceğimiz. Masal diye bir bilim var incelenmesi gereken ama masal bizim için çocuklar oyalanabileceği bir şey. Bakın, çocuğun ruhsal gelişiminde oyuncak mı faydalıdır, pırlanta mı yoksa gazoz m? Tabi ki oyuncak ama bakın pırlantadan aldığımız stopaj yüzde sıfır, gazozdan yüzden 8 ve oyuncaktan yüzde 18. Çocuğun ruhsal gelişiminde bu kadar önemli olan oyuncak Türkiye'de lüks tüketim maddesi. Doğru mu yanlış m? Yanlış! Hep söylüyoruz peki, neden düzeltilmiyor" diye konuştu.
MASALEVİ VE OYUNCAK MÜZESİ ARTIK KARDEŞ
Geleceğin daha aydınlık olmasını istiyorsak çocukların dünyasına eğilmemiz gerekiyor, çünkü geleceği var edecek onlar ve Seferihisar bunu yapıyor diyen Akın; “Bundan böyle Seferihisar Masalevi ve İstanbul Oyuncak Müzesi artık kardeş kuruluş. Çok yakında protokolle kardeşliğimizi resmileştireceğiz. İstanbul oyuncak müzesi sadece ülkemizde değil dünyada oyuncak müzesi konusunda öncülerden biri. Birlikte güzel projeler üretip, çalışmalar gerçekleştireceğiz” dedi.
Okulun eğitmenliğini yürütecek Akademisyen Ebru Çaloğlu ise şunları söyledi: “Umarım sevgili çocuklarımızla çok güzel işler yapacağız. Masal çocuk duyarlılığını en iyi yansıtan türdür. Cemal Süreyya'nın bir sözü var onu sizinle paylaşmak istiyorum; Masal dinlememiş çocuklar büyüyünce bir kedinin resmini bile cetvelle çizerler."
Masalla Çocuk Eğitimi Projesi’nin sorumluluğu Akademisyen Ebru Çaloğlu, Dezavantajlı Çocuklar için Fırsat Eşitliği Yaratma Proje Sorumluluğu ise Eğitmen Seval Doğanlar tarafından yürütülecek.
MASALEVİ NEDİR'
MASALEVİ sosyal bir projedir. Bu projede hedef kitle 4 – 5 yaşlarındaki çocuklardır. Proje kapsamında, çocuklara masal ekseninde verilen değerler; resim, müzik, seramik, bale ve ana dil eğitimleriyle desteklenecektir. Yine çocuklara satranç, matematik ve jimnastik gibi eğitimler verilerek çocukların zihin ve beden gelişimine katkıda bulunulacaktır. Çocuğu bilgilendirme, sosyalleştirme, ona zevk verme, yaşamı tanıtma, başarı isteği uyandırma, insana ve çevreye karşı duyarlı olma bilinci kazandırmayı hedeflemektedir.
Yorum Yazın