Dolar 34,0973
%0.24
Euro 38,0933
%0.1
Altın 2.875,160
%1.62
Bist-100 9.900,00
%-0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehidin ismi parkta yaşayacak

Şehidin ismi parkta yaşayacak

DENİZLİ'nin Pamukkale İlçesi Deliktaş Mahallesi'ndeki parka, 24 Mayıs 1999'da Kütahya'da vatani görevini yaparken şehit olan Orhan Aktaş'ın ismi verildi.

  • Ege Postası
  • 28.10.2015 - 11:55
AK Partili Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Denizlili şehit er Orhan Aktaş'ın isminin Deliktaş Mahalesi'nde yeni yaptırılan parka verilmesi için belediye meclisinin bir süre önce karar aldığını söyledi. Başkan Gürlesin, baba Ali Aktaş, anne Ayşe Aktaş ve kardeşi Özlem Aktaş ile Asri Mezarlığa giderek, buradaki şehit Orhan Aktaş'ın mezarını ziyaret etti. Dua ettikten sonra aileyle birlikte Deliktaş Mahallesi'ndeki parka giden Başkan Gürlesin'e Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru da eşlik etti. Gürlesin, "Orhan keşke yaşıyor olsaydı. 16 yıl önce şehit olan Orhan Aktaş'ın doğup büyüdüğü mahallede yaptırdığımız yeni parkta ismi ölümsüzleşecek. İnşallah mekanı cennettir" dedi. 


Şehidin adı kütüphanede yaşatılacak
 MUĞLA'nın Seydikemer İlçesi'nde sosyal medya üzerinden örgütlenen bir grup, şehit Adnan Ergen anısına kütüphane açtı.

Fethiye ve Seydikemer'de ihtiyaç sahibi öğrencilere yardım götüren 'Yardımseverler' grubu, Eşen İlkokulu'nda kütüphane kurdu. Sosyal medya üzerinden toplanan kitapların yerleştirildiği kütüphaneye geçen 6 Eylül'de Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde şehit düşen Seydikemerli Adnan Ergen'in adı verildi. Aynı zamanda Ergen'in eğitim gördüğü Eşen İlkokulu'ndaki açılışa şehidin annesi Hacer Ergen de katıldı. 

Grup sözcüsü Yalçın Coşkun, hiçbir siyasi partiye veya sivil toplum örgütüne bağlı olmadan yardımlar yapmaya çalıştıklarını söyledi. Okullarda ihtiyaç sahibi birçok öğrenci bulunduğunu anlatan Coşkun, "Grubumuzun amacı ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yardımda bulunmaktır. Okullarımızda ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin listesi yayınlanıyor ve yardımseverler de bu ihtiyaçları karşılayarak bizlere teslim ediyor. İsteyen bütün gönüllü arkadaşlarımızla okullara giderek teslim ediyoruz. Herkesi bu güzel oluşuma davet ediyoruz" dedi.

Eşen İlkokul Müdürü Mehmet Akif Doğan da yardım kampanyasına katılanlara ve şehit Adnan Ergen'in adının okulunda yaşamasına vesile olanlara teşekkür etti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.