Dolar 34,1993
%0.05
Euro 38,0116
%-0.22
Altın 2.910,840
%0.52
Bist-100 9.587,00
%-0.81

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehit pilot Ertan için Mevlid-i Şerif okutuldu

Şehit pilot Ertan için Mevlid-i Şerif okutuldu

Suriye tarafından düşürülen uçakta şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan için olayın birinci yıl dönümünde Mevlid-i Şerif okutuldu. Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ertan için Yeni Cami’de ikindi namazı öncesi Mevlid-i Şerif okutuldu....

  • Ege Postası
  • 22.06.2013 - 18:30
Suriye tarafından düşürülen uçakta şehit olan Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan için olayın birinci yıl dönümünde Mevlid-i Şerif okutuldu.

Şehit Hava Pilot Yüzbaşı Ertan için Yeni Cami’de ikindi namazı öncesi Mevlid-i Şerif okutuldu. Mevlid-i Şerife vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Cami girişinde Baba Ali Ertan, Mevlid-i Şerif için gelenleri karşıladı. Camiye girenlere şeker ile gül suyu ikram edildi. Baba Ali Ertan, “Oğlumun ölüm yıl dönümü nedeniyle Mevlid-i Şerif okutuyoruz. Davetimize icabet edenlere teşekkür ediyoruz.” dedi.

Ertan, gazetecilerin ‘Otopsi raporunun verilip verilmediğine’ ilişkin sorusuna ise “Oğlumla ilgili bir şey söylemeyeceğim. Bugün şov yapma günü değil. Bugün mevlit günü. Çok teşekkür ederim.” şeklinde cevap verdi. Ertan’ın bir yakını ise “Hiçbir şey verilmedi. Babası söylemiyor, ama hiçbir şey verilmedi.” dedi.

22 Haziran 2012'de Suriye tarafından ihtarsız olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait RF-4E Fantom F4 tipi keşif uçağı düşürülmüştü. Malatya Erhaç 7'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'nda konuşlu 173'üncü Filo'ya ait uçak tek başına, silahsız ve tanıtma sistemi açık olduğu halde sınır ihlali gerekçesi ile Suriye tarafından ihtarsız olarak vurulmuştu. Vurulan uçak Hatay'ın güneyinde, Suriye'nin Lazkiye kentinin 8 mil açığında kaybolmuştu. Uçağın radar ekranından kaybolması ve telsiz bağlantısının kesilmesinin ardından Türkiye ve Suriye sahil güvenlik birimleri ile müşterek arama ve kurtarma çalışması yapılmış, Türk Donanması'na ait TCG Çeşme ve ABD'ye ait Nautilius gemilerinin, uzun süren arama çalışmaları neticesinde 5 Temmuz'da deniz seviyesinin bin 260 metre altında bulunan uçaktan Hava Pilot Teğmen Hasan Hüseyin Aksoy ve Hava Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın naaşları çıkarılmıştı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.