Dolar 34,2574
%0.04
Euro 37,5996
%-0.1
Altın 2.877,830
%-0.31
Bist-100 8.934,00
%-1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehit ve kardeşlik gecesinde duygu seli

Şehit ve kardeşlik gecesinde duygu seli

Kimse Yok Mu Samsun Şubesi ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı'nın (EMŞAV) ortaklaşa düzenlediği Şehitleri Anma ve Kardeşlik Gecesi'nde duygu dolu anlar yaşandı. Geceye şehit yakınlarının konuşmaları damgasını...

  • Ege Postası
  • 25.04.2013 - 09:47
Kimse Yok Mu Samsun Şubesi ve Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı'nın (EMŞAV) ortaklaşa düzenlediği Şehitleri Anma ve Kardeşlik Gecesi'nde duygu dolu anlar yaşandı. Geceye şehit yakınlarının konuşmaları damgasını vurdu

    Samsun'da ihtiyaç sahiplerine yönelik yardımlarda bulunan Kimse Yok Mu ile Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı Karadeniz Temsilciliği Şehitleri Anma ve Kardeşlik Gecesi düzenledi. Gecede göz yaşları adeta sel oldu.

    BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN MESAJ

    Canik Kültür Merkezi'nde gerçekleşen geceye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan mesaj göndererek katıldı. Erdoğan mesajında, "Mukaddes vatan toprakları için canlarını seve seve vererek bir ulusun kaderini değiştiren, vatanımızı, istiklalimizi, sarsılmaz imanları ve eşşiz cesaretlerine borçlu olduğumuz aziz şehitlerimize minnet borcumuz tükenmez. Kanının rengini bayrağımıza, canının azizliğini vatanımıza vermiş olan şehitlerimiz bu kutsal değerlerin korunmasını ve savunmasını ve ilelebet yaşatılmasını bizlere emanet etmişlerdir. Bu kutsal emanetin bekçileri olan bizler onları gönüllerimizde yaşatarak emanetlerine her şart altında sadık kalacağız. Vatanı ve milleti için can vermiş tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, programınızın başarı getirmesini temenni ediyorum." ifadelerine yer verdi.

    Geceye yoğun programları nedeniyle katılamayan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ve milletvekilleri Cemal Yılmaz Demir ve İhsan Kalkavan'a birer mesaj gönderdi.

    Şehitlerin slayt görüntülerinin ardından gecede, Türk okullarında öğrenim gördükten sonra OMÜ'ye gelerek eğitimlerini devam ettiren Ruandalı ve Gineli öğrenciler, Kuran-ı Kerim okudu. Kimse Yok Mu Samsun Şube Başkanı Mustafa Baş ve EMŞAV Karadeniz Bölge Temsilcisi Bilal Erim, geceye katılanlara teşekkür etti. Geceye, Canik Başarı Üniversitesi öğrencilerinin hazırladığı piyes renk kattı. Öğrencilerin performansı katılımcılardan büyük alkış aldı.

    Programın sonunda şehit ailelerini temsilen kürsüye şehit babası, şehit annesi, şehit eşi ve çocuğu çağrıldı. Kendilerine sahip çıkan Kimse Yok Mu ve EMŞAV'a teşekkür eden şehit yakınları, terörün bir an önce bitmesini temenni etti. Akan kanların durmasını isteyen şehit yakınları, "Şehitlerimiz bize onur, gurur bıraktı. Çanakkale'de beraber şehit olurken birdik beraberdik, şimdi bu ayrılık niy? Devlet büyüklerimizden bu terörü bir an önce bitirmesini diliyoruz. Gencecik evlatlarımızı toprağa veriyoruz. Allah'a şükür onlar şehit olarak gitti" diyerek görüş bildirdi.

    Şehit yakınlarının konuşması sırasında salondaki katılımcılar gözyaşlarını tutamadı. Şehit yakınları için hazırlanan Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı protokol üyeleri tarafından verildi. Gece, şehitler için okutulan hatmi şerifin duasıyla son buldu.

    Şehitleri Anma ve Kardeşlik Gecesi'ne İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, Samsun Polis Okulu Müdürü İrfan Akkaya, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Murat Yıldırım, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Orhan Tozlu, çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.