Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şehrani: Bölgede savaş tamtamları çalıyor (Özel)

Şehrani: Bölgede savaş tamtamları çalıyor (Özel)

İslam Alimleri Küresel Vakfı Genel Sekreteri Prof. Saad El Şahrani, Suriye krizi ile bölgede tırmanan mezhepsel gerilimin bir çatışmaya dönüşmesinden endişe edildiğini ifade etti. El Şehrani, "Bölgede savaş tamtamları çalıyor.” dedi....

  • Ege Postası
  • 28.04.2013 - 10:10
İslam Alimleri Küresel Vakfı Genel Sekreteri Prof. Saad El Şahrani, Suriye krizi ile bölgede tırmanan mezhepsel gerilimin bir çatışmaya dönüşmesinden endişe edildiğini ifade etti. El Şehrani, "Bölgede savaş tamtamları çalıyor.” dedi.

Hira ve Yeni Ümit dergileri tarafından organize İcma ve Kolektif Şuur Sempozyumu’na katılan Prof. Saad El Şahrani, Cihan Haber Ajansı’na özel mülakat verdi. El Şehrani bölgedeki mezhepsel gerilimin bir çatışmaya dönüşmesinden endişe edildiğini söyledi. İslam aleminin en büyük sorunun ayrılık ve ihtilaf olduğuna dikkat çeken Suudi alim, şu ifadeleri kullandı: “Düşmanlarımız bizi tefrikaya düşürmek istiyor. Çok eskiden beridir ‘parçala yönet’ yöntemi üzerinde çalışarak bunu uyguluyorlar. İslam alemi ise bugün etnik ve mezhepsel bu ayrışmadan muzdarip. Bu ümmetin Kur'anı Kerim ve Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) sünneti etrafında birlik olması gerekir. Efendimiz, sünnetime ve Allah’ın kitabına sımsıkı sarılmamız durumunda hiçbir zaman delalete düşmeyeceğimizi buyurdu. Bu tür programlar da İslam ümmetinin gücünün birlik olması ve dayanışmadan geldiğini bize gösteriyor.”

Suriye krizine değinen El Şehrani, “Gerçek şu ki Batı, Suriye’deki olayları kınıyor görünse de bu durum onların ve İsrail'in çıkarına olduğu için izlemekle yetiniyor. Özellikle mezhepsel bir ayrışma batının desteklediği bir durum. Onlar kendi aralarında Avrupa Birliği gibi değişik birlikler ile bir araya gelirken, biz Müslümanlar ayrılığa düşüyoruz. Müslümanların bir arada barışı içinde yaşaması gerekiyor. Bunu başarmalıyız.” siye konuştu.

Bölgede mezhepsel bir çatışmanın fitilinin yakılmak istendiğini kaydeden El Şehrani, "İnsanlar arasında ihtilafların olması gayet doğal. Beşeri ihtilaflar Cenabı Allah’ın sünnetindendir. Ancak bu ümmetin yöneticilerinin mantıklı bir şekilde düşünmeleri, vicdanlarının sesini dinlemeleri gerekir. Maalesef bugün dünyanın vicdanı ölmüştür. Suriye’deki kadın, çoluk, çocuk, yaşlı ve genç demeden yapılan mezalime yürek dayanmaz. Vicdan sahibi hiç kimsenin kabul edeceği bir durum değil. Ancak onlar bu manzarayı sadece sessizce izlemekle yetiniyorlar. Biz Müslümanlar olarak da maalesef hiçbir şey yapmıyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

"Bölgede savaş tamtamları çalmaya başladı." diyen din alimi El Şehrani, “Nusayriler Suriye’de nüfusun sadece yüzde 5’ini oluşturuyor. Bu azınlık 50 yıldır bu halkı yönetiyor. Şimdi Suriye’de insanlar özgürlüklerini istiyor. Çoğunluğun istediğinin seçilmesi ise demokrasinin gereği. Çoğunluk kendi kendini yönetmek istiyor. Demokrasi isteyen halkın öldürülmesini Batı neden sessiz bir şekilde izliyo? Şu anki süreç oldukça tehlikeli ilerliyor. Dikkatli olunması lazım.” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.