Dolar 34,2263
%-0.04
Euro 37,5888
%-0.11
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sehven yükleme davasında sanık polis: Kayıtlar nasıl geçmiş bilmiyorum

Sehven yükleme davasında sanık polis: Kayıtlar nasıl geçmiş bilmiyorum

Ergenekon davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin soruşturma sırasında emniyette cep telefonuna bir başka kişinin telefonundaki numaraların yüklenmesiyle ilgili yargılanan polis memuru hakim karşısına çıktı....

  • Ege Postası
  • 19.09.2013 - 11:45
Ergenekon davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Teğmen Mehmet Ali Çelebi'nin soruşturma sırasında emniyette cep telefonuna bir başka kişinin telefonundaki numaraların yüklenmesiyle ilgili yargılanan polis memuru hakim karşısına çıktı. Suçsuz olduğunu belirten polis memuru Hanifi Öpaydın, kayıtların Mehmet Ali Çelebi’nin telefonuna nasıl geçtiğini bilmediğini söyledi. Emniyet yüklemenin sehven yapıldığını, Çelebi’ye bu konuyla ilgili herhangi bir suçlama da yapılmadığını açıklamıştı.

İstanbul 18. Sulh Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık olan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru H.Ö. katıldı. Ergenekon davasından tutuklu olan Teğmen Mehmet Ali Çelebi ise duruşmaya getirilmedi.

Duruşmada savunma yapan polis memuru, şikayetçi Çelebi’nin telefonunu kendisinin incelediğini söyledi. Çelebi’nin telefonunu bilgisayara taktığını anlatan H.Ö., “Telefondaki rehber ve SMS kayıtlarını incelemek için böyle yapıyoruz. Çıktılarını alarak soruşturmayı yürüten birime teslim ettim. Benim görevim zaten bundan ibarettir. Diğer kişi Mahmut Oğuz Kazancı’ya ait rehber bilgilerinin incelemesini ben yapmadım. Nasıl müştekinin telefonuna geçtiğini bilmiyorum.” dedi. H.Ö., suçsuz olduğunu belirterek beraat talebinde bulundu.

Sanık polisin avukatı Ali Çelik de, “Müvekkilimin kullandığı bilgisayardaki program herhangi bir ekleme veya çıkartma yapmaya müsait değildir. Bir demo programdır. Hiçbir şekilde müdahale edilemez. Tek bir özelliği vardır. Takılan telefonun SIM kartı ile ilgili döküm verir. Müvekkilim, eline telefon geldiğinde onun kime ait olduğunu bilmez. Operasyonun içeriğini de bilmez. Müvekkilimin bu olay ile ilgili herhangi bir kusuru ve kastı söz konusu değildir.” savunmasını yaptı.

Çelebi’nin avukatı Serkan Günel, sanığa yaptığı işlemin saatini sordu. Sanık H.Ö, de, “Tutanağın altındaki saatin dışında bir saat hatırlamıyorum. Ancak bundan önce telefon kimlerin elinden geçti, nereden nereye intikal etti bilmiyorum.” ifadelerini kullandı.

Avukat Serkan Günel, “Müvekkilim 18 Eylül 2008’de 12.45’te gözaltına alındı. Telefonu 19 Eylül 2008’de 17.50’de polis memuru E.S.'ye teslim edildi. Bu tarihten itibaren telefon emniyet görevlilerinin sorumluluğu altındadır. Telefonda yapılan incelemeye göre, telefon 19 Eylül 2008 günü 23.52-23.54 arasında usulsüz olarak açılmıştır. Bilirkişi incelemesinin başladığı tarih ise 20 Eylül 2008’dir. Bu tarihten önce yapılan her türlü işlem usulsüzdür. Bilirkişi raporlarında telefonda bir usulsüzlük yapıldığı açıkça görülmektedir. Sanıktan şikayetçiyiz.” dedi.

Söz alan sanık H.Ö. ise, “Telefonun usulsüz açılmış olması söz konusu değildir. Mahkeme kararıyla el konulmuş. Çeşitli incelemeler yapılabilir. Şu saatte veya bu saatte yapılır diye bir şey yok. Bu husustaki iddiaları kabul etmiyorum.” ifadelerini kullandı. Sanık polisin avukatı da söz konusu kayıtlarla ilgili Çelebi’ye hiçbir suçlamanın yapılmadığını, poliste, savcılıkta, mahkemede tek bir soru sorulmadığını, mağduriyetine neden olmadığını kaydetti.

Mehmet Ali Çelebi’nin bir sonraki duruşmaya getirilmesi için Hasdal Cezaevi’ne yazı gönderilmesine karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.


Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.