Dolar 34,1101
%0
Euro 38,1788
%0.03
Altın 2.915,370
%0.03
Bist-100 10.030,00
%1.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Selam’ filminden etkilendiler, Senegal’de kuyu açtırıyorlar

‘Selam’ filminden etkilendiler, Senegal’de kuyu açtırıyorlar

İzledikleri 'Selam' filminde Senegal'deki kuraklık sahnesinden etkilenen öğrenciler, su kuyusu açtırmak için harekete geçti. Öğrencilerin harçlıklarından bir ayda biriktirdikleri parayla açılacak su kuyusuna 'Eskişehirli genç yürekler'...

  • Ege Postası
  • 04.05.2013 - 11:21
İzledikleri 'Selam' filminde Senegal'deki kuraklık sahnesinden etkilenen öğrenciler, su kuyusu açtırmak için harekete geçti. Öğrencilerin harçlıklarından bir ayda biriktirdikleri parayla açılacak su kuyusuna 'Eskişehirli genç yürekler' ismi verilecek.

Eskişehir Ana FEM Dershanesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, geçtiğimiz günlerde vizyona giren ve Türkiye'den dünyaya uzanan barış köprüsü kurmak üzere yola çıkan fedakar öğretmenlerin hikayelerinin anlatıldığı 'Selam' filmini izledi. Öğrenciler, öğretmen ve aileleriyle birlikte sinemada izledikleri bu filmde yer alan ve Afrika'daki su sıkıntısının anlatıldığı sahneden çok etkilendi. Bunun üzerine bir araya gelen öğrenciler, filminin bir bölümünün çekildiği Senegal'de su kuyusu açtırmaya karar verdi. Öğrenciler, her gün okul harçlıklarından bir kısmı olan 50'şer kuruş ve 1'er lirayı biriktirmeye başladı. Öğrencilerin girişiminden haberdar olan dershane yönetimi, 'Bu suda senin de bir damlan olsun' yazılı büyük bir kumbara yaptırdı. Kumbara, dershanenin birinci katındaki kantin girişine bırakıldı. 25 günde yaklaşık 5 bin lira toplayan öğrenciler, protokol karşılığında Kimse Yok Mu Derneği'ne teslim etti. Dernek, söz konusu duyarlı öğrencilerin biriktirdiği paralarla Senegal'de önümüzdeki günlerde su kuyusu açtıracak. Öğrenciler, açılacak kuyuya 'Eskişehirli genç yürekler' isminin verilmesini istedi.

Dershane müdürü Ali Çiftçi, öğrencilerinin göstermiş olduğu bu fedakarlığın kendileri adına gurur verici olduğunu söyledi. Yardımlaşmanın ecdadın bırakmış olduğu en güzel miras olduğunu belirten Çiftçi, "Öğrencilerimiz, Selam filmindeki Senegal'de yaşanan su sıkıntısının ele alındığı bölümden çok etkilenmişler. Kendi aralarında para toplamaya karar vermişler, biz de bunu kantinimize bir kumbara koydurarak destekledik. Senegal'de açılacak kuyu sayesinde belki birçok insanın ve canlının hayatı kurtulmuş olacak ." dedi.

Kampanyaya destek veren öğrencilerden Bahadır Çakır (14), Senegal'deki su sıkıntısının anlatıldığı bölümün kendisini çok etkilediğini söyledi. Türkiye'de insanların çok iyi şartlarda yaşadığını anlatan Çakır, "Selam filmini izledikten sonra bizim adeta cennette yaşadığımızı düşündüm. Arkadaşlarla aramızda para toplayarak kuyu açtırmaya karar verdik. Böyle bir hayır işinin içinde yer aldığım için mutluyum." şeklinde konuştu.

Kuyu için başlatılan kampanyaya öncülük eden bir diğer öğrenci Halime Akşehirlioğlu (14), filmi izlerken ağladığını anlattı. Ailesinin verdiği harçlığın az da olsa bir bölümünü faydalı bir iş için harcaması gerektiğinin farkına vardığını belirten Akşehirlioğlu, "Çünkü Afrika'da insanlar bir damla suya muhtaçmış. Biz ise varlık içinde yaşıyoruz. Çocuğun öldüğü sahne gözümün önünden gitmiyor. Yaptığımız bu yardımla inşallah başka insanlar ölmez ve en yakın zamanda suya kavuşurlar." ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.