Dolar 32,6862
%0.39
Euro 35,4075
%0.32
Altın 2.484,520
%0.69
Bist-100 10.873,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Semavi dinler için ortak mezarlık projesi

Semavi dinler için ortak mezarlık projesi

Almanya'nın batısındaki Wuppertal Belediyesi, üç dinin mensuplarının da defnedileceği bir mezarlık inşa etmeyi planlıyor. Beş yıldır Wuppertal’in gündeminde yer alan konu Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin yeni yasa tasarısı sayesinde hayata...

  • Ege Postası
  • 30.07.2013 - 14:41
Almanya'nın batısındaki Wuppertal Belediyesi, üç dinin mensuplarının da defnedileceği bir mezarlık inşa etmeyi planlıyor. Beş yıldır Wuppertal’in gündeminde yer alan konu Kuzey Ren Vestfalya eyaletinin yeni yasa tasarısı sayesinde hayata geçirilebilecek. Tasarının yaz tatilinden sonra meclisten geçmesi durumunda Müslüman cemaat ve derneklerine mezar işletmelerinin önü açılacak.

Wuppertal Belediyesi Müslüman, Yahudi ve Hıristiyan cenazelerinin yan yana defnedileceği mezar alanlarını inşa etmek istiyor. Varresbeck semtinde inşa edilmesi planlanan mezar alanında her üç din için de yan yana kurulmuş ayrı alanların yapılması öngörülüyor.

Proje 1993 yılında Solingen yangınından sonra bir araya gelmeye başlayan kiliseler ile Müslüman ve Yahudi derneklerini buluşturan grup tarafından ortaya atıldı. Wuppertal Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Jung projenin tüm Almanya için sembol olduğunu söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.