Dolar 34,2282
%0.06
Euro 37,9164
%0.38
Altın 2.917,550
%-0.41
Bist-100 9.190,00
%-1.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikalar müdahale uyarısına rağmen Taksim için ısrarlı

Sendikalar müdahale uyarısına rağmen Taksim için ısrarlı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun, Taksim’e yürüyen gruplara müdahale edileceğini açıklamasına rağmen, aralarında KESK, DİSK ve TBB’nin de bulunduğu sendika temsilcileri Taksim’e yürüyeceklerini duyurdu. DİSK Genel Başkanı Kani...

  • Ege Postası
  • 30.04.2013 - 14:22
İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun, Taksim’e yürüyen gruplara müdahale edileceğini açıklamasına rağmen, aralarında KESK, DİSK ve TBB’nin de bulunduğu sendika temsilcileri Taksim’e yürüyeceklerini duyurdu. DİSK Genel Başkanı Kani Beko, “Polis eğer 1 Mayıs kutlamaları için bu alanlara gelecek arkadaşlarımıza müdahale etmezse, burada hiç kimsenin burnu kanamayacak.” dedi.

İstanbul Valisi Mutlu’nun Taksim Gezi Parkı’nda 1 Mayıs kutlamalarına ilişkin yaptığı açıklamanın ardından aynı yerde DİSK, KESK ve TBB’nin yöneticileri de basın açıklaması yaptı. Sendikalar adına konuşan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlayacaklarını söyledi. Polisin alana gelecek gruplara müdahale etmemesini isteyen Beko, “Asıl mesele burada barış içinde 1 Mayıs’ı kutlamak, bu kutlanırken de sizlerle yan yana omuz omuza birlikte olmak. Polis eğer 1 Mayıs kutlamaları için bu alanlara gelecek arkadaşlarımıza müdahale etmezse burada hiç kimsenin burnu kanamayacak.” ifadelerini kullandı.

‘TAKSİM OLMAZSA 1 MAYIS OLMAZ’

“Taksim olmazsa 1 Mayıs olmaz.” diyen Beko sözlerini şöyle sürdürdü: “1 Mayıs birlik, dayanışma ve mücadele günü Vali beyin tekelinde değil. Başbakan’ın tekelinde değil. Cumhurbaşkanı’nın da tekelinde değil. 1 Mayıs birlik, dayanışma ve mücadele günü, sizlerde biliyorsunuz, Amerika’da işçi arkadaşlarımız 1 Mayıs’ları yaratabilmek için bedel ödemişlerdi. Önderler liderler o dönemde idam sehpasına giderken elleri ve ayakları titrememiştir. Bu alanda 1977 yılında 37 arkadaşımız katledildi. Katledildiği günden bu yana başka DİSK olmak üzere Taksim bizim sevdamız, Taksim bizim aşkımız, Taksim olmazsa bir Mayıs olmaz. Bundan dolayı başta Başbakan ve Vali beyi buradan uyarıyorum; işçilerle daha fazla oynamayın. İşçilerin üzerine gelmeyin. İşçilerin emekçilerin üzerine polisleri salmayın. Eğer polisler müdahale etmezse başta işçi sınıfı ve dünya emek hareketine yakışan 1 Mayıs kutlamalarını beraber gerçekleştireceğiz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.