Dolar 38,2548
%0.11
Euro 43,7136
%-0.83
Altın 4.167,500
%-1
Bist-100 9.312,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sendikanın dediği oldu, Büyükşehir imzaladı

Sendikanın dediği oldu, Büyükşehir imzaladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve bağlı firmaların çalışanlarını temsil eden sendikalar arasında devam toplu iş sözleşmelerinde ilk mutlu haber İZFAŞ ve Ege Şehir Planlama’dan geldi. En son geçtiğimiz gün İZENERJİ firmasının grev eylem kararını hayata geçirmesi ile birlikte İzmir Büyükşehir Belediyesi ile sendikalar arasında yükselen tansiyon bir anda durulurken, gözler sözleşme süreci devam eden diğer firmalara çevrildi.

  • Ege Postası
  • 13.06.2013 - 22:38

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-Bir haftadır devam eden toplu iş sözleşmelerinin sürecinde çalışanları temsil eden Sosyal-İş Sendikası ve İzmir Büyükşehir Belediyesi masada anlaştı ve emekçiye mutlu haber geldi. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı firmalardan İZFAŞ ve Ege Şehir Planlama çatısı altında çalışan yaklaşık 100 çalışanı ilgilendiren karar sonrasında taraflar yüzde 22 ile 27 arasında değişen oranda anlaşma sağlarken, atılan imzalar sonucunda ise işçilerin alacağı taban ücreti bin 700 tavan ücreti ise yaklaşık iki bin lira olarak belirlendi.

YÜZDE 22’DE ANLAŞMA SAĞLANDI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı firmalardan İZENERJİ, İZELMAN, İZSU, İZFAŞ ve Ege Şehir Planlamayı yakından ilgilendiren toplu iş sözleşmeleri görüşmelerinde ilk mutlu haber İZFAŞ ve Ege Şehir Planlama’dan geldi. İki firmada çalışan toplam 100 işçinin ücret artışını kapsayan toplu iş sözleşmesi İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile emekçileri temsil eden Sosyal-İş Sendikası arasında imzalandı. Anlaşma doğrultusunda işçilerin mevcut sosyal güvenceleri ve diğer tüm hakları korunurken, sendikanın talepleri doğrultusunda sunulan yüzde 22’lik ücret artışı kapsamında anlaşma sağlanarak sözleşme imzalandı. Arabuluculuk süreci devam ederken tarafların masada sözleşme imzalaması ile birlikte grev eylem kararı da hayata geçmezken, gözler Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı diğer firmaların görüşmelerine çevrildi.

 

DİĞER FİRMALARA ÖRNEK OLMASINI ÜMİT EDİYORUZ

Çalışanların örgütlü olduğu Sosyal-İş Sendikası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Müfit Ereş, sözleşmenin imzalanmasından ötürü işçiler adına mutluluk duyduklarını belirterek, “Bugün yapılan görüşme sonrasında iki firmada çalışan yaklaşık 100 kişi için olumlu bir gelişme sağlandı. Toplu sözleşme kapsamında, yüzde 22 asgari olmak üzere, maksimum yüzde 27’lik ücret artışında anlaşma sağlandı. Bu doğrultuda en düşük aylık ücret bin 600 lira ile bin 700 lira seviyesinde olurken, en yüksek aylık ücret ise iki bin lira ile iki bin 100 lira olarak belirlendi. Güzel bir sözleşme oldu. Arkadaşlarımız için güzel haklar aldı. Zaten iş güvenceleri konusunda bir sıkıntımız yoktu. Maddi sıkıntıları da çözdük ve ortada bir problem kalmadı. Biz bu sözleşmenin görüşmeleri devam eden diğer firmalara da örnek olacağını düşünüyoruz. Bu anlaşmada emeği geçen tüm sendika yöneticilerine ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyor, çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.