Dolar 34,2398
%0.28
Euro 37,6309
%-0.37
Altın 2.922,340
%0.22
Bist-100 9.109,00
%2.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül şampiyonu ağırladı

Şengül şampiyonu ağırladı

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de, 14-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen IFBB Dünya Masterler ve Gençler Vücut Geliştirme Şampiyonası’nda engelliler kategorisinde birincilik kürsüsüne çıkarak üçüncü kez Dünya Şampiyonu olan Tolga Murat Balıkçı, Türkiye’ye dönüşünde AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ü ziyaret ederek sevincini Şengül’le paylaştı.

  • Ege Postası
  • 20.12.2012 - 17:21
İZMİR - AK Parti’den milletvekili adayı olarak siyaset arenasında da boy gösteren Balıkçı’yı, Şengül TBMM’deki çalışma odasında ağırladı. Rakipsiz şampiyon olarak nitelediği Balıkçı’ya övgüler yağdıran Şengül, “Şampiyon sporcunun başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu yıl da kendisinin rakipsiz olduğunu gösterip, dünya şampiyonluğunu ilan etti ve bizlere büyük gurur yaşattı” dedi. 
Lise son sınıfta trafik kazasında sol bacağını diz altından kaybettikten sonra vücut geliştirme sporuna başlayan Balıkçı, engelliler kategorisinde 3 kez Dünya Şampiyonu oldu. Balıkçı son olarak Budapeşte'de rakipsiz şampiyon oldu. Budapeşte'deki yarışmadan döner dönmez soluğu İzmir Milletvekili Aydın Şengül’ün yanında alan Balıkçı, amacının mecliste engellilerin sesini duyuracak bir siyasetçi olarak görev yapmak olduğunu belirtti. Balıkçı, “Kendime idol olarak ABD'li aktör, eski California Eyalet Valisi Arnold Scwanzenegger'i seçtim. O da uzun yıllar bu sporla uğraştıktan sonra siyasete atıldı ve yöneticilik yaptı. Ben de bu topluma siyasetçi olarak hizmet etmek istiyorum. Amacım meclise girip, engellilerin sesini duyurmak” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.