Dolar 34,1623
%0.08
Euro 38,1653
%-0.21
Altın 2.918,510
%-0.51
Bist-100 9.777,00
%-0.53

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şenkayalılar Kültür ve Sanat Festivali ile coştu

Şenkayalılar Kültür ve Sanat Festivali ile coştu

Erzurum Şenkaya 10’uncu Kültür ve Sanat Festivali, Şirankent Ormaniçi piknik alanında gerçekleştirildi. 3 gün süren festivale çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı. Festival İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kültür ve...

  • Ege Postası
  • 12.08.2013 - 13:57
Erzurum Şenkaya 10’uncu Kültür ve Sanat Festivali, Şirankent Ormaniçi piknik alanında gerçekleştirildi. 3 gün süren festivale çok sayıda yerli ve yabancı davetli katıldı.

Festival İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Kültür ve Sanat Festivali'nin ilk gününde karakucak güreşleri düzenlendi. Karakucak güreşlerinde Başpehlivanlığı Mehmet Bölükbaşı kazandı. İkinci gün atlı cirit gösterileri gerçekleştirildi. TRT Gençlik Korusu sanatçıları ile yerel ses ve saz sanatçıları festival alanında kurulan sahneye çıkarak konser verdi. Türk Halk Müziği sanatçısı Özcan Türe, sevilen türkülerden oluşan eserleriyle hayranlarına seslendi. Festivalin son gününde ise İclal ve Suat Erdem çifti Mozart'ın,'Türk Marşı' ile Vivaldi'nin, 'Dört Mevsim' adlı eserleri piyano ve kemanla icra etti. Klasik müzik dinletisinin ardından Erdem çiftinin Türk Sanat ve Halk Müziği sevilen ezgilerini seslendirdi. Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı festivale gurbetçilerin büyük ilgi göstermesi dikkat çekti. Festival boyunca Kaymakam Murat Şener, Belediye Başkanı Görbel Özcan, davetlilerle sık sık halay çekti.

    İKİ BAYRAMI BİR ARADA YAŞADIK

    Belediye Başkanı Görbil Özcan, iki bayramı bir arada yapmanın sevinç ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Özcan, 10'uncusunu gerçekleştirdikleri festivalin birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdiğini ifade etti. Gurbetteki Şenkayalıların katılımı ile renklenen Kültür ve Sanat Festivali'nin amacına ulaştığına değinen Özcan,"İki bayramı bir arada yaşadık. Değerli hemşehrilerimizin katılımıyla güzel bir festivali sonlandırdık. Birlik ve beraberlik adına, ilçemizin sosyo- kültürel hayatı adına önemli bir etkinlik düzenledik. Gelecek yıllarda da yine aynı güzellikte bu etkinlikleri sürdüreceğiz." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.